NOVA TEMPORADA D'UNA INICIATIVA MUSICAL PROPENSA AL DIÀLEG

Intercanvi de cançons

The New Raemon comparteix escenari i repertori amb Manos de Topo, Maga i Lluís Gavaldà

La vetllada és una proposta del cicle de concerts tertúlia 'En Persona'

Triumvirat 8 A l’esquerra, The New Raemon. A la dreta, a dalt, Manos de Topo. A sota, Lluís Gavaldà.

Triumvirat 8 A l’esquerra, The New Raemon. A la dreta, a dalt, Manos de Topo. A sota, Lluís Gavaldà. / E. PONS / S. LAINZ / C. GIRALT

2
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ / Brussel·les

Això no vol ser un article promocional del portal Myspace, però The New Raemon va entaular relació amb els sevillans Maga quan aquests li van enviar un missatge a la seva pàgina per dir-li que la seva música els agradava molt. I Ramon Rodríguez va iniciar una avui sòlida amistat amb els barcelonins Manos de Topo després d'escriure al seu myspace per confessar-se un rendit admirador del seu disc Ortopedias bonitas.

El temps ha fet la resta. Alejandro Marzoa, teclista de Manos de Topo, va dirigir el videoclip deLa cafetera,cançó del primer disc de The New Raemon. I amb Miguel Rivera (cantant de Maga), Rodríguez va compartir fa només tres setmanes dos concerts al bar Heliogàbal i ja planegen gravar un disc a mitges en el qual tots dos tocaran tots els instruments.

L'atrafegat Ramon Rodríguez es va quedar sense entrades per a la primera vetllada del cicleEn persona; la que van compartir Nacho Vegas, Abraham Boba i Fernando Alfaro. Però quan li van oferir protagonitzar un concert tertúlia va voler trencar la tònica acústica de les cites anteriors i, aprofitant que la nova temporada se celebra a la sala Apolo, va trucar a Manos de Topo i Maga. No als seus cantants, sinó a les bandes, que, com la seva, avui actuaran al complet.

En aquesta vetllada de The New Raemon i amics hi ha un tercer convidat: Lluís Gavaldà. La seva connexió no passa per myspace. El cantant d'Els Pets va anar a un concert delmirlo del Maresme(així l'han anomenat els del seu entorn) a Tarragona i des d'aquell dia xategen en les seves estones lliures. Un dia Rodríguez li va explicar que l'endemà al matí anava a Sant Feliu de Guíxols a gravar unes quantes versions i Gavaldà el va provocar: «Ja en podries fer una de meva...». Ramon va agafar la guitarra, va treure els acords d'Aquest cony de temps, en una hora li va enviar per e-mailuna gravació i va prometre gravar-la si Gavaldà també hi posava la seva veu. L'endemà al matí el de Constantí va agafar la Sarfa i es va plantar a Sant Feliu.

Asos de l'humor

Notícies relacionades

Tant aquesta versió com altres de Manos de Topo, Maga i Charades estan incloses a Epés reunidos,el disc que reuneix totes les cançons que The New Raemon no ha inclòs en els seus dos elapés. En certa manera, aquest concert és la presentació oficial d'aquest repertori. I una ocasió única perquè el públic els pregunti coses. A diferència d'altres vetllades del cicle, protagonitzades per músics més tímids, la coincidència en un mateix escenari de Manos de Topo, Ramon Rodríguez i Lluís Gavaldà promet ser amena. Cadascú té la seva gràcia.

Algun malpensat pot dir: aquest Ramon va tan sec d'idees que s'ajunta amb el primer que troba, grava versions a preu fet i s'inventa concerts a mitges per mantenir-se en actiu. Doncs resulta que dimarts aquest home gravava els últims cors per al nou disc de The New Raemon («elèctric i menys pop», diu), que surt al febrer. Ah, i ¿qui produirà el tercer àlbum de Manos de Topo? Exacte: el mirlo del Maresme.