La programació

Rubén Blades i Tamara Rojo inicien el tram final dels festivals de l'Empordà

La setmana que ve els festivals ofereixen cites de luxe amb Julio Iglesias i Ute Lemper

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA

La pluja d'artistes continua inundant els festivals de la Costa Brava, alguns dels quals s'acomiadaran a finals de la setmana que ve. L'esprint final té avui un potent punt de partida amb les actuacions del cantant Rubén Blades (Porta Ferrada, Sant Feliu de Guíxols) i la ballarina Tamara Rojo (Cap Roig, Calella de Palafrugell). Després, l'expectació es concentrarà en l'arribada de Julio Iglesias. Serà dimecres, dia 13, i se l'espera amb les entrades esgotades i els flaixos a punt. No en va, fora del paper cuixé, veure l'avi Iglesias resulta molt car i difícil, i encara més micròfon en mà.

La que sí que es prodiga és Rosario, la filla deLa Faraona, que després del seu recent i exitós debut al Liceu arriba a Peralada amb el seu repertori nou (Parte de mí) i passat, i amb una potent carta de presentació: "Sóc una bomba a l'escenari". Darrere seu, l'enjardinat i monumental recinte acollirà les coreografies de Salvador Távora i el Ballet del Kremlin, iDon Quijote contra el Ángel Azul, faula musical de Jér“me Savary, amb Joan Crosas fent de cavaller de la trista figura i Marta Ribera de cabaretera.

Notícies relacionades

Més estrelles: la veujondade José Mercé recalarà a la Porta Ferrada, on també actuaran Ute Lemper i Amaral. I dies abans, una delícia francesa per als aficionats a la dansa: l'homenatge a Charlot del gran Roland Petit. La prestigiosa batuta de Lorin Maazel tancarà el ball d'artistes a Cap Roig, mentre que el festival de Cadaqués acabarà el seu repertori aquest cap de setmana amb Raimon i les partitures clàssiques d'Igor Stravinsky i de l'Orquestra de Cambra de Berlín.

MÚSICA ALS CASTELLS A més dels referits festivals, Catalunya viu durant aquests dies el seu apogeu cultural amb altres cites diverses. Algunes se celebren en singulars recintes, com el monestir de Sant Pere de Casserres, que acull, fins al 6 de setembre,Nits de misteri,els divendres, iNits de Serrallonga,els dissabtes. Per la seva banda, el cicleMúsica als castells(fins al dia 13 de setembre) obre les portes dels castells medievals als melòmans.