El Periódico

Entradas para el concierto de Andrea Motis y Juan Chamorro con la Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra

PROCÉS JUDICIAL

Les víctimes de Benítez no volen els Maristes com a acusació

L'advocat de sis exalumnes reclama que la fundació de l'orde religiós sigui responsable civil

Jesús G Albalat Jesús G. Albalat

@jgalbalat

Guillem Sànchez Guillem Sànchez

@guillem_sm

Diumenge, 6 de març del 2016 - 21:30 CET

Sis víctimes de Joaquim Benítez, exprofessor de gimnàstica al col·legi dels Maristes de Sants- les Corts, rebutgen que la Fundació Champagnat, en representació de l'orde religiós i com a titular de l'escola, exerceixi l'acusació particular contra el pederasta confés. L'advocat Iban Fernández ha presentat un escrit al jutjat en què s'oposa a la petició de l'entitat i sol·licita, en canvi, que se la consideri responsable civil per fer front a possibles indemnitzacions.

L'advocat destaca que la condició d'acusació particular ve referida a l'interès individual que ostenten “els que han sigut directament perjudicats pels efectes i conseqüències lesives” dels delictes i, per tant, el principal interès per exercir aquesta acció resideix en la víctima. I és que el perjudicat, a través d'aquesta via, pot aconseguir el “restabliment del dany" causat, "ja sigui de naturalesa patrimonial o moral”.

EL 'CAS BÁRCENAS' I EL PP

Per sostenir aquesta tesi, Iban Fernández esmenta les actuacions de l'Audiència Nacional en què es va rebutjar la petició del PP per exercir l'acusació particular contra el que havia sigut el seu tresorer, Luis Bárcenas.

L'advocat al·lega també que els delictes que s'investiguen “tutelen la llibertat sexual com a parcel·la bàsica de l'individu" i aquesta "consideració de caràcter personalíssim" exclou que qualsevol pugui personar-se en la causa.

Les víctimes sol·liciten que aquesta fundació sigui considerada responsable civil perquè els abusos es van cometre al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts i, a més, existia una relació de “dependència laboral” entre el centre docent i el pederasta confés.

El +

Gerard Romero, colaborador de SPORT, lo avanza en la Cadena Ser

Dani Alves cierra su fichaje con la Juventus sin que el Barça cobre ningún traspaso