El Periódico

als 89 anys

Mor Manolita Chen, l'estrella del teatre xinès

La vedet va morir diumenge en una residència de Sevilla

Mor Manolita Chen, l'estrella del teatre xinès

PICASA

 

EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dimarts, 10 de gener del 2017 - 18:54 CET

Manuela Fernández Pérez, coneguda artísticament fins a finals dels anys 70 com la vedet Manolita Chen, ha mort als 89 anys a la residència d'avis de la localitat d'Espartinas (Sevilla), on vivia retirada de tota activitat artística.

L'exvedet va morir diumenge passat per causes naturals, i el seu cos ha sigut incinerat aquest dilluns en un tanatori de la província sevillana.

Nascuda a Madrid l'11 d'abril de 1927, va començar a formar-se com a artista als 12 anys a l'escola conservatori de Laura de San Telmo. Va debutar en el ballet Las Charivaris del Teatro Circo Price.

ESPECTACLE AMBULANT

El 1944 es va casar amb l'empresari xinès Chen Tse-Ping, de qui va adoptar el seu cognom artístic, i tots dos van posar en marxa el 1950 el teatre que els va fer famosos a tot Espanya. El Teatro Chino de Manolita Chen va ser una empresa artística de teatre ambulant del segle XX, que va combinar circ, la revista musical i l'espectacle de varietats.

La seva activitat artística es va allargar fins a finals dels anys 70, quan li va ser diagnosticat un tumor d'oïda que li va produir una paràlisi facial, encara que el teatre va seguir funcionant fins al 1986.

El Barcelona hará oficial su decisión de ejecutar la opción de compra de Gerard Deulofeu