El Periódico

BUSCA GRAVACIONS ORIGINALS

Un jutge busca a la seu dels Mossos de Sabadell cintes d'un cas de tràfic de drogues

Diversos agents de la policia autonòmica estan implicats en la investigació

Document

Acte del jutge Joaquín Aguirre, que ha entrat en una comissaria dels Mossos de Sabadell per cotejar unes cintes en un cas de narcotràfic.

Veure PDF

J. G. ALBALAT / Barcelona

Dilluns, 16 de juliol del 2012 - 16:15 CEST

El jutge Joaquín Aguirre (esq.), durant un registre per corrupció policial.

El jutge Joaquín Aguirre s'ha personat a la seu central dels Mossos d'Esquadra de Sabadell per buscar cintes originals d'una investigació d'un cas de tràfic de drogues en què estan implicats diversos agents de la policia autonòmica.

Segons fonts judicials, el magistrat pretén obtenir una còpia fidedigna de les gravacions que es van practicar entre diversos implicats. I que va suposar la detenció d'alguns d'ells.

Amb aquest insòlit escorcoll, Aguirre pretén clonar els originals de les gravacions de les converses telefòniques intervingudes a diversos narcos a qui investigava, davant la sospita que la unitat de la policia catalana que realitzava les escoltes li va entregar còpies alterades.

Aquesta diligència s'emmarca en la causa sobre un suposat cas de corrupció policial a la Unitat Adscrita dels Mossos d'Esquadra, en què el jutge Aguirre manté imputats el subinspector Antoni Salleras i cinc dels seus subordinats, acusats de protegir suposats narcos i agents dels Mossos a qui el magistrat havia ordenat investigar per tràfic de drogues.

Su primer agente, Horacio Gaggioli, revela que su llegada al Barça solo se debió a "las circunstancias de la vida"