• Dilluns 22 desembre 2014, 21:26 h

elPeriódico.cat

Compra tus entradas para Canet Rock

Registra't | Iniciar sessió

Medi ambient

El Govern del PP rebutja la moratòria per al 'fracking'

Dijous, 20 de desembre del 2012 Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text
MANUEL VILASERÓ
MADRID

Té un gran interès econòmic i si s'aplica amb cautela no posa en risc el medi ambient més que altres activitats productives. Amb aquests senzills raonaments el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va argumentar ahir al Congrés el seu rebuig a qualsevol moratòria o prohibició de l'agressiva tècnica d'extracció de gas denominada fractura hidràulica o fracking. «EUA està a punt de convertir-se en el primer productor mundial d'hidrocarburs gràcies al nou sistema», va assegurar.

Edició Impresa

Edició Impresa

Versió en .PDF

Informació publicada en la página 33 de la secció de cv Sociedad de l'edició impresa del dia 20 de desembre de 2012 VEURE ARXIU (.PDF)

El ministre responia a una interpel·lació del diputat d'Izquierda Unida Chesús Yuste, que es feia ressò de les crítiques de grups ecologistes, científics i veïns dels municipis afectats (80 tan sols a Catalunya).

Yuste va exigir «com a mínim una moratòria» davant «el perill per al medi ambient i la salut» que ha quedat «acreditat després d'anys d'explotacions als Estats Units». També li va preguntar, sense obtenir resposta, què va fer a Cantàbria i Aragó, on els parlaments autonòmics han acordat vetar el sistema, que consisteix a extreure el gas mitjançant el procediment d'injectar a la roca aigua i sorra a alta pressió i que, segons els seus detractors, pot contaminar els aqüífers.

Notícies relacionades

 
Vots:
+0 votar a favor
-0 votar en contra
Compartir: delicious digg technorati yahoo meneame facebook buzz
Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text

Escriviu el vostre comentari:

AVÍS: El comentari no pot superar els 500 caracters

PER PARTICIPAR HEU DE SER USUARI REGISTRAT. (Registrar | Iniciar sessió)

Societat

El +

El més
Mostrar grup El més vist
Ocultar grup El més comentat
Mostrar grup El més valorat
Mostrar grup El més enviat

També a elPeriódico.cat