El Periódico

Entradas para el concierto de Andrea Motis y Juan Chamorro con la Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra

Medi ambient

El Govern del PP rebutja la moratòria per al 'fracking'

MANUEL VILASERÓ
MADRID

Dijous, 20 de desembre del 2012

Té un gran interès econòmic i si s'aplica amb cautela no posa en risc el medi ambient més que altres activitats productives. Amb aquests senzills raonaments el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va argumentar ahir al Congrés el seu rebuig a qualsevol moratòria o prohibició de l'agressiva tècnica d'extracció de gas denominada fractura hidràulica o fracking. «EUA està a punt de convertir-se en el primer productor mundial d'hidrocarburs gràcies al nou sistema», va assegurar.

El ministre responia a una interpel·lació del diputat d'Izquierda Unida Chesús Yuste, que es feia ressò de les crítiques de grups ecologistes, científics i veïns dels municipis afectats (80 tan sols a Catalunya).

Yuste va exigir «com a mínim una moratòria» davant «el perill per al medi ambient i la salut» que ha quedat «acreditat després d'anys d'explotacions als Estats Units». També li va preguntar, sense obtenir resposta, què va fer a Cantàbria i Aragó, on els parlaments autonòmics han acordat vetar el sistema, que consisteix a extreure el gas mitjançant el procediment d'injectar a la roca aigua i sorra a alta pressió i que, segons els seus detractors, pot contaminar els aqüífers.

El +

El capitán del Real Madrid, Sergio Ramos, ofrece la Copa de Europa a la Cibeles y a miles de madridistas

El Real Madrid se proclamó campeón de la Champions League al derrotar al Atlético de Madrid en la tanda de penaltis