• Dijous 25 desembre 2014, 08:52 h

elPeriódico.cat

Compra tus entradas para Canet Rock

Registra't | Iniciar sessió

CANVI LEGISLATIU

El Govern blinda el sistema de donacions de medul·la òssia

Estableix un registre únic de donants i exigeix autorització administrativa per captar-los

Dimarts, 24 de abril del 2012 - 11:16h. Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text
AGÈNCIES / Madrid

El Govern ha modificat el Reial Decret 1301/2006 pel qual s'estableixen les normes de qualitat i seguretat per a la donació, així com l'obtenció, l'avaluació, el processament, la preservació, l'emmagatzematge i la distribució de cèl·lules i teixits humans, segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). D'aquesta manera, es regula un registre "únic" de donants de medul·la òssia, i es cobreix el buit legal que va intentar aprofitar l'empresa alemanya DKMS per captar donants a Espanya.

"Es tracta d'una modificació que blinda el nostre sistema de donacions davant de possibles intromissions des de fora o dins d'Espanya", ha explicat el director de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Rafael Matesanz.

Les mesures

El decret estableix l'obligació de disposar d'autorització administrativa prèvia per realitzar activitats de promoció i publicitat en suport de la donació de cèl·lules i teixits humans. "Qualsevol entitat que vulgui fer activitats de donació de cèl·lules o teixits haurà de sol·licitar una autorització específica a la comunitat autònoma en què vulgui portar a terme la seva acció i a l'ONT, quan es tracti de més d'una comunitat o de tot l'Estat", ha afegit Matesanz..

Així mateix, es constituirà un registre de donants de progenitors hematopoètics comprensiu de la informació agregada del conjunt del Sistema Nacional de Salut.  Serà "un registre únic, nacional, la suma de tots els registres autonòmics, sota la coordinació de l'ONT", tot i que se seguirà comptant amb la fundació Josep Carreras.

Vots:
+0 votar a favor
-0 votar en contra
Compartir: delicious digg technorati yahoo meneame facebook buzz
Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text

Escriviu el vostre comentari:

AVÍS: El comentari no pot superar els 500 caracters

PER PARTICIPAR HEU DE SER USUARI REGISTRAT. (Registrar | Iniciar sessió)

Societat

El +

El més
Mostrar grup El més vist
Ocultar grup El més comentat
Mostrar grup El més valorat
Mostrar grup El més enviat