El Periódico

Entradas para el concierto de Andrea Motis y Juan Chamorro con la Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra

ÚLTIMA HORA Els Mossos envolten el 'banc expropiat' de Gràcia per impedir que es reokupi

CANVI LEGISLATIU

El Govern blinda el sistema de donacions de medul·la òssia

Estableix un registre únic de donants i exigeix autorització administrativa per captar-los

AGÈNCIES / Madrid

Dimarts, 24 d'abril del 2012 - 11:16 CEST

El Govern ha modificat el Reial Decret 1301/2006 pel qual s'estableixen les normes de qualitat i seguretat per a la donació, així com l'obtenció, l'avaluació, el processament, la preservació, l'emmagatzematge i la distribució de cèl·lules i teixits humans, segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). D'aquesta manera, es regula un registre "únic" de donants de medul·la òssia, i es cobreix el buit legal que va intentar aprofitar l'empresa alemanya DKMS per captar donants a Espanya.

"Es tracta d'una modificació que blinda el nostre sistema de donacions davant de possibles intromissions des de fora o dins d'Espanya", ha explicat el director de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Rafael Matesanz.

Les mesures

El decret estableix l'obligació de disposar d'autorització administrativa prèvia per realitzar activitats de promoció i publicitat en suport de la donació de cèl·lules i teixits humans. "Qualsevol entitat que vulgui fer activitats de donació de cèl·lules o teixits haurà de sol·licitar una autorització específica a la comunitat autònoma en què vulgui portar a terme la seva acció i a l'ONT, quan es tracti de més d'una comunitat o de tot l'Estat", ha afegit Matesanz..

Així mateix, es constituirà un registre de donants de progenitors hematopoètics comprensiu de la informació agregada del conjunt del Sistema Nacional de Salut. Serà "un registre únic, nacional, la suma de tots els registres autonòmics, sota la coordinació de l'ONT", tot i que se seguirà comptant amb la fundació Josep Carreras.

El +

El balance de la temporada 2015/2016 ha sido más positivo para el FC Barcelona que para el Real Madrid

El Real Madrid se proclamó campeón de la Champions League al derrotar al Atlético de Madrid en la tanda de penaltis