El Periódico

Tres mil persones van assistir a la 18a Carxofada de Sant Boi

Es van servir 1.800 menús amb la carxofa com a protagonista

Tres mil persones van assistir a la 18a Carxofada de Sant Boi

Imatge de la Carxofada del 2016.

EL PERIÓDICO / SANT BOI

Dimarts, 4 d'abril del 2017 - 15:23 CEST

La celebració, aquest any, de la Carxofada de Sant Boi, que va arribar a la seva divuitena edició, va tancar amb la participació de 3.000 persones.

De nou, la festa va omplir d'animació la plaça de l'Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova i va mostrar la vitalitat de la carxofa com a producte estrella i d'identitat de la ciutat.

La Carxofada està organitzada per l'Ajuntament i l'associació de restauradors Sant Boi Degusta, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Per cuinar els 1.800 menús que es van servir, es van necessitar 1.050 kg de carxofes. En total, es van degustar 9.000 plats.

ESFORÇ COL·LECTIU

El menú degustació va consistir en cinc plats que els restaurants de Sant Boi Degusta van cuinar en directe i de manera col·lectiva.

Els panets que es van entregar van ser cedits gratuïtament pel forn Panet, i les carxofes amb les quals es van preparar els plats eren de producció ecològica i van ser cultivades i collites per Desos, un projecte de formació i inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

Durant tota la jornada es van vendre 1.000 kg d'aquesta hortalissa a la plaça de l'Ajuntament.

JORNADA D'ACTIVITATS

Durant la jornada, la cooperativa Som Bici va realitzar diverses sortides en bicicleta als camps de carxofes de Sant Boi, amb una alta participació de gent de tot Catalunya.

A més, el programa especial de "La República Santboiana" de Ràdio Sant Boi va amenitzar la festa tot el matí amb entrevistes a personatges tan interessants i vinculats a la restauració i la gastronomia com Ada Parellada.

Amb 850 hectàrees, Sant Boi és el municipi del Parc Agrari del Baix Llobregat amb més superfície de cultiu i més hectàrees dedicades a la producció de la carxofa.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

El colegiado canario dio su versión de la jugada en la que no concedió un claro gol legal al Barça en el Villamarín