El Periódico

El ple de Sant Boi aprova el full de ruta de la cooperació santboiana

Planteja el compromís de mantenir un pressupost municipal de cooperació d'entre el 0,85 i l'1% dels recursos

EL PERIÓDICO / SANT BOI

Dimecres, 5 d'abril del 2017 - 11:34 CEST

El Ple municipal de Sant Boi ha aprovat inicialment, aquest dijous 30 de març, el Pla director de cooperació al desenvolupament des del 2017 fins al 2020.

En aquest pla s'assenyalen les principals línies de treball per connectar què passa a Sant Boi amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

El nou Pla director s'ha fet gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i planteja com contribuir des de la ciutat a fer possibles els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats per les Nacions Unides l'any 2015, com l'erradicació de la pobresa, la lluita contra el canvi climàtic, el consum responsable, la igualtat de gènere o la promoció de la pau i la justícia.

AMPLIACIÓ DE MIRES

El document aposta per l'assessorament tècnic de projectes en altres països, la priorització dels projectes de cooperació amb una perspectiva de gènere i l'augment del pressupost destinat a iniciatives gestionades per entitats de cooperació.

També es destaquen dues noves àrees de treball pel que fa a la cooperació: projectes amb un enfocament de drets humans i projectes en defensa del dret d'asil i l'acollida de refugiats.

Pel que fa als àmbits geogràfics d'actuació, les ciutats agermanades deixen de ser l'eix vertebrador de la política de cooperació santboiana i es fa un plantejament d'obertura a noves zones del planeta.

APORTACIÓ DEL PRESSUPOST

Des del punt de vista econòmic, el Pla planteja el compromís de mantenir un pressupost municipal de cooperació d'entre el 0,85 i l'1% dels recursos municipals propis.

Durant nou mesos, entitats de cooperació de la ciutat, partits polítics i diferents àrees de gestió municipals han participat en l'elaboració d'aquest Pla director, fent aportacions des de les diferents perspectives.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

El colegiado canario dio su versión de la jugada en la que no concedió un claro gol legal al Barça en el Villamarín