El Periódico

Entradas para el concierto de Andrea Motis y Juan Chamorro con la Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra

Sánchez se sotmetrà a la investidura el 2 de març

El líder socialista podria ser elegit en segona votació el dissabte 5 de març

El candidat comunica a Patxi López que en dues setmanes espera tenir suports suficients

Sánchez se sotmetrà a la investidura el 2 de març

JUAN MANUEL PRATS

 

JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Dilluns, 15 de febrer del 2016 - 19:14 CET

Patxi López ha fixat aquest dilluns la data del primer debat d'investidura a què se sotmetrà Pedro Sánchez. Després d'entrevistar-se amb el líder i candidat socialista, el president del Congrés ha anunciat en una breu compareixença que serà el 2 de març quan Sánchez intentarà per primera vegada arribar a la Presidència del Govern. La votació, però, està prevista per a l'endemà, el 3 de març, i en aquesta primera ocasió es necessita majoria absoluta per ser investit. Si no l'aconsegueix, la segona votació, per a la qual només es requereix una majoria simple, tindria lloc el 5 de març, dissabte.

Sánchez té menys de tres setmanes per arribar a un pacte de govern, que després haurà de ser aprovat per la militància del PSOE i posteriorment ratificat pel comitè federal del partit. Els socialistes intensificaran els contactes a partir d'ara, que han començat amb bon peu, i esperen que Podem, que aquest dilluns al migdia presenta un document per a la governabilitat, aixequi el seu veto a Ciutadans i s'incorpori a les negociacions. Sánchez considera que té prou temps per forjar la seva aliança.

DOS MESOS

Si el secretari general del PSOE no aconsegueix subscriure un acord que li permeti arribar a la Moncloa, es presentarà igualment a la investidura perquè corrin els temps i es puguin convocar noves eleccions. Després dels dos fracassos de Sánchez, si es donen, s'obriria un termini de dos mesos a partir de la primera votació d'investidura perquè la resta de candidats, si n'hi hagués, es presentessin. Transcorregut aquest temps, el Rei dissoldria el Congrés i el Senat i es convocarien noves eleccions.

El +

El Real Madrid se proclamó campeón de la Champions League al derrotar al Atlético de Madrid en la tanda de penaltis

El Madrid ganó su undécima Copa de Europa en Milán ante el Atlético: así jugaron los futbolistas del equipo blanco