El Periódico

ELECCIONS 2016 Tots els resultats de les eleccions: generals i per municipis, províncies i autonomies

Monago, abans de la reunió amb Rajoy: "El dèficit asimètric afavoreix molt l'incompliment"

El president extremeny assenyala que aquesta fórmula obligarà l'Estat a "haver de socórrer" les comunitats que no compleixin els objectius

AGÈNCIES / Mèrida

Dilluns, 27 de maig del 2013 - 13:56 CEST

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, un dels barons díscols que discutirà a Mariano Rajoy, en la reunió d'aquest dilluns, la conveniència del dèficit asimètric, no ha pogut evitar tornar a deixar clara la seva postura moments abans de la reunió del president del Govern amb els seus dirigents autonòmics. Monago ha subratllat, al Fòrum Extremadura Exporta 2013 que ha tingut lloc a Mèrida (Badajoz), que el límit diferenciat per a les comunitats "afavoreix molt l'incompliment", i ha assenyalat que defensarà la seva posició "amb raons i no amb passions".

El dirigent popular plantejarà en la cita d'aquest dilluns al migdia, com ell mateix assenyala que fa "per activa i per passiva" i "fins a la sacietat", que l'incompliment conduirà que l'Estat "hagi de socórrer" les autonomies incomplidores. Aquest auxili suposarà, ha afegit, que l'Estat "es rescabali de recursos que podria tenir per exercir la solidaritat". No obstant, assegura que afronta la reunió amb "prudència" mentre que que encara no ha tingut lloc i que espera que sigui "positiva".

Monago ha precisat, a més, que Extremadura partia fa un any del segon dèficit més gran de tot Espanya, que "va sol·licitar aquest criteri i no es va atendre". Tot i això, ha destacat que la seva comunitat ha complert l'objectiu de dèficit, "no sense gaire esforç de la societat extremenya", i ha reiterat que l'asimetria "el que fa no és incentivar a qui compleix, sinó precisament a qui incompleix".

El exfutbolista Diego Armando Maradona cargó este lunes contra la Asociación del Fútbol Argentino (AFA) y aseveró que Lionel Messi debe seguir en la selección nacional porque el astro "tiene cuerda para rato" y va a llegar al Mundial de Rusia de 2018 "en condiciones de ser campeón del mundo"

Claudio Bravo, uno de los protagonistas de la final de la Copa América, no se creía el adiós de Messi