• Dissabte 20 desembre 2014, 05:15 h

elPeriódico.cat

Compra tus entradas para Canet Rock

Registra't | Iniciar sessió

Monago: "Catalunya és insaciable; ni compleix ni complirà el dèficit"

El president d'Extremadura insisteix a reclamar "el mateix tracte" per a "tots els espanyols"

Dimecres, 15 de maig del 2013 - 09:48h. Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text

El president del Govern d'Extremadura, José Antonio Monago, del PP, ha tornat a la carrega contra Catalunya a propòsit del límit de dèficit públic que negocia el Govern amb l'Executiu de Mariano Rajoy, i ha asseverat que el nacionalisme català "és insaciable" i ha vaticinat que "ni compleix ara ni complirà amb l'objectiu de dèficit que se li marqui".

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, en un esmorzar informatiu a Barcelona, el 8 de maig. Toni Albir | EFE

"Si se li posa l'1,8 sobrepassarà l'1,8; si se li posa el dos, sobrepassarà el dos, i si se li posa el tres, sobrepassarà el tres", ha asseverat Monago en una entrevista emesa ahir a la nit al programa 'La Linterna' de la cadena COPE.

El dirigent popular, en línia amb les tesis dels barons del PP, ha rebutjat parlar d'asimetria en l'objectiu de dèficit perquè considera que seria "permetre al que va incomplir, que possiblement segueixi incomplint". "I al que va complir, com és el cas d'Extremadura", doncs es diu que les comunitats són "diferents i hem d'atendre la diferència", ha lamentat.

"Salvar Espanya"

"¿Aleshores, jo per què he de complir?", s'ha preguntat Monago, que ha argumentat que la Junta que presideix va realitzar un "ajust" per ser la comunitat amb menor dèficit, i per això no li "valen els tractaments diferencials", ja que en aquest cas es troba Extremadura, "amb un 35% d'atur, una alta dispersió geogràfica i 1.100.000 habitants en 42.000 quilòmetres quadrats sense infraestructures", ha enumerat.

Dit això, el dirigent del PP ha defensat "el mateix tracte" amb l'objectiu que "tots els espanyols, amb independència de la comunitat on visquin", facin "l'esforç", ja que "del que es tracta no és de salvar Catalunya o de salvar Extremadura, sinó de salvar al conjunt d'Espanya", ha dit després d'admetre les discrepàncies "importants" que hi ha al PP sobre el tema del dèficit.

Notícies relacionades

 
Vots:
+0 votar a favor
-0 votar en contra
Compartir: delicious digg technorati yahoo meneame facebook buzz
Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text

Escriviu el vostre comentari:

AVÍS: El comentari no pot superar els 500 caracters

PER PARTICIPAR HEU DE SER USUARI REGISTRAT. (Registrar | Iniciar sessió)

Política

El +

El més
Mostrar grup El més vist
Ocultar grup El més comentat
Mostrar grup El més valorat
Mostrar grup El més enviat

També a elPeriódico.cat