El Periódico

Monago: "Catalunya és insaciable; ni compleix ni complirà el dèficit"

El president d'Extremadura insisteix a reclamar "el mateix tracte" per a "tots els espanyols"

Dimecres, 15 de maig del 2013 - 09:48 CEST

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, en un esmorzar informatiu a Barcelona, el 8 de maig.

El president del Govern d'Extremadura, José Antonio Monago, del PP, ha tornat a la carrega contra Catalunya a propòsit del límit de dèficit públic que negocia el Govern amb l'Executiu de Mariano Rajoy, i ha asseverat que el nacionalisme català "és insaciable" i ha vaticinat que "ni compleix ara ni complirà amb l'objectiu de dèficit que se li marqui".

"Si se li posa l'1,8 sobrepassarà l'1,8; si se li posa el dos, sobrepassarà el dos, i si se li posa el tres, sobrepassarà el tres", ha asseverat Monago en una entrevista emesa ahir a la nit al programa 'La Linterna' de la cadena COPE.

El dirigent popular, en línia amb les tesis dels barons del PP, ha rebutjat parlar d'asimetria en l'objectiu de dèficit perquè considera que seria "permetre al que va incomplir, que possiblement segueixi incomplint". "I al que va complir, com és el cas d'Extremadura", doncs es diu que les comunitats són "diferents i hem d'atendre la diferència", ha lamentat.

"Salvar Espanya"

"¿Aleshores, jo per què he de complir?", s'ha preguntat Monago, que ha argumentat que la Junta que presideix va realitzar un "ajust" per ser la comunitat amb menor dèficit, i per això no li "valen els tractaments diferencials", ja que en aquest cas es troba Extremadura, "amb un 35% d'atur, una alta dispersió geogràfica i 1.100.000 habitants en 42.000 quilòmetres quadrats sense infraestructures", ha enumerat.

Dit això, el dirigent del PP ha defensat "el mateix tracte" amb l'objectiu que "tots els espanyols, amb independència de la comunitat on visquin", facin "l'esforç", ja que "del que es tracta no és de salvar Catalunya o de salvar Extremadura, sinó de salvar al conjunt d'Espanya", ha dit després d'admetre les discrepàncies "importants" que hi ha al PP sobre el tema del dèficit.

Gai Assulin es uno de los canteranos con más proyección de los que pasaron por La Masía, pero las cosas se torcieron. El próximo sábado visita el Mini Estadi con el Sabadell y, antes del partido, ha querido compartir su experiencia vital con SPORT

Jugadores, técnicos y resto de miembros del staff están reunidos en un conocido restaurante-lounge de Castelldefells para festejar por todo lo alto la victoria ante el City y sobre todo el premio de la Bota de Oro de Luis Suárez