• Dijous 18 desembre 2014, 03:15 h

elPeriódico.cat

Compra tus entradas para Canet Rock

Registra't | Iniciar sessió

CONFLICTE AMB EL PENYAL

Londres convoca Trillo en protesta per les "incursions provocatives" en aigües de Gibraltar

El Ministeri d'Exteriors britànic reclamarà a l'ambaixador d'Espanya garanties que no es repetiran

Dijous, 15 de novembre del 2012 - 18:01h. Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text
BEGOÑA ARCE / Londres

El contenciós de Gibraltar ha tornat a transformar-se en un focus de tensió entre Espanya i el Regne Unit. El Ministeri d'Afers Estrangers britànic ha convocat aquest dijous l'ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo, per transmetre-li una protesta per les “greus incursions” de vaixells espanyols en aigües territorials que envolten Gibraltar. Les aigües en disputa són tres milles nàutiques al voltant del penyal, que el Regne Unit considera seves, cosa que Espanya no reconeix.

Trillo, en una roda de premsa. EFE

Trillo es va reunir a primera hora de la tarda al Foreign Office amb el subsecretari permanent del ministeri, Simon Fraser. La convocatòria estava relacionada, segons han fet saber els britànics, amb dues incursions que van tenir lloc dimarts, dia 13. Uns incidents que el secretari d'Estat per a Europa, David Lidington, considera “molt seriosos” i que qualifica de “provocació”.

Intervenció policial

Una embarcació de la marina espanyola va patrullar durant hores per aigües del penyal, de manera ostensible. El mateix dia, un segon vaixell del servei de duanes espanyol va intentar capturar un navili civil gibraltareny, cosa que va obligar a intervenir la policia de la Roca.

En el comunicat, Lidington recorda que el Regne Unit ha presentat “repetides protestes diplomàtiques” a Espanya, per unes incursions que considera perilloses i que “poden posar en risc la seguretat de tots els que operen en aigües territorials de Gibraltar”. “Condemno aquestes incursions provocadores i demano al Govern espanyol que s'asseguri que no es tornaran a repetir”, assenyala el representant del Foreign Office.

Notícies relacionades

 
Vots:
+0 votar a favor
-0 votar en contra
Compartir: delicious digg technorati yahoo meneame facebook buzz
Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text

Escriviu el vostre comentari:

AVÍS: El comentari no pot superar els 500 caracters

PER PARTICIPAR HEU DE SER USUARI REGISTRAT. (Registrar | Iniciar sessió)

Política

El +

El més
Mostrar grup El més vist
Ocultar grup El més comentat
Mostrar grup El més valorat
Mostrar grup El més enviat

També a elPeriódico.cat