El Periódico

Entradas para el concierto de Andrea Motis y Juan Chamorro con la Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra

Fornells de la Selva, Alcarràs, les Borges del Camp i Jorba es declaren "territori català lliure"

Sant Feliu de Guíxols s'afegeix a l'Associació de Municipis per la independència, que comprèn 551 poblacions i 26 consells comarcals

CLARA ORTIZ / TONI BARDIA / Barcelona

Dijous, 27 de setembre del 2012 - 22:31 CEST

Entre els últims municipis declarats 'territori català lliure' hi ha Ripoll, Vilafranca del Penedès i la Garriga. Aquesta última ha despertat enrenou a Twitter al ser el municipi natal del líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Des del dia 3 d'aquest mes, cada dia són més els municipis catalans que se sumen a la iniciativa que va tenir l'ajuntament de Sant Pere de Torelló al declarar-se "territori català lliure". Segons la definició d'aquest municipi, és aquell que segueix de manera provisional la legislació espanyola, a l'espera que el Govern i el Parlament de Catalunya assumeixin la sobirania nacional. A Sant Pere de Torelló li van seguir Calldetenes, Cervià de les Garrigues, Marçà, la Bisbal del Penedès, Premià de Dalt i Arenys de Munt.

Sant Feliu de Guíxols, nou adepte a l'AMI

Per un altre costat, l'Associació de Municipis per la Independència, que té com a objectiu sumar esforços per a la independència de Catalunya, ja suma 551 poblacions des que aquest dimecres l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar la moció per entrar a l'associació amb 19 vots de 21. Per la seva part, Rubí no va aprovar la moció pels vots en contra de PP i PSC.


El +

El futbolista argentino del FC Barcelona, Leo Messi, salió este martes desde Barcelona con destino Argentina

'RAC 1' habló con el representante de Arda Turan, Ahmed Bulut, para aclarar cuál es el futuro del centrocampista turco