• Diumenge 21 desembre 2014, 12:18 h

elPeriódico.cat

Compra tus entradas para Canet Rock

Registra't | Iniciar sessió

Exteriors exhorta la Generalitat a tancar les seves oficines internacionals

"Es tracta que les autonomies s'incorporin a la representació de l'Estat", diu Margallo

Divendres, 14 de juny del 2013 - 15:16h. Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text
EL PERIÓDICO / Madrid

La llei d'acció exterior, el a projecte de la qual ha estat aprovat avui pel Govern, comporta un canvi en l'obertura per part de les autonomies de centres de representació exterior. Les comunitats hauran d'informar abans Exteriors i esperar que el departament contesti. “El que es demana és que informin el Ministeri d'Exteriors perquè bonament els diguem si hi ha alternatives més barates. És més sensat que les autonomies uneixin els seus esforços, perquè això els permetrà estalviar diners i per poder fer ambulatoris, per exemple. Si desestimen la recomanació, es farà pública la recomanació i el rebuig de l'autonomia perquè els votants ho sàpiguen. Fem una petició perquè les comunitats autònomes s'incorporin a la representació d'Espanya. Les comunitats autònomes també són Estat”, ha dit el titular d'Exteriors, José Manuel García-Margallo.

La norma, que ara iniciarà el seu tràmit parlamentari, també obliga els representants autonòmics a informar dels seus desplaçaments internacionals. “Es tracta de traslladar, quan es produeixi un viatge, les intencions en política exterior d'un representant autonòmic. Perquè se'ls faciliti la logística, les visites, perquè se'ls recolzi”, ha assenyalat el ministre.

"Oportunitats", no "conflictes"

No obstant, Margallo ha rebutjat que la llei pugui suposar una nova fricció amb el Govern d'Artur Mas. Aquesta llei no ha de suposar un augment de la conflictivitat. El que oferim a la Generalitat són oportunitats, els oferim el nostre suport logístic”, ha afirmat.

Notícies relacionades

 
Vots:
+0 votar a favor
-0 votar en contra
Compartir: delicious digg technorati yahoo meneame facebook buzz
Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text

Escriviu el vostre comentari:

AVÍS: El comentari no pot superar els 500 caracters

PER PARTICIPAR HEU DE SER USUARI REGISTRAT. (Registrar | Iniciar sessió)

Política

El +

El més
Mostrar grup El més vist
Ocultar grup El més comentat
Mostrar grup El més valorat
Mostrar grup El més enviat

També a elPeriódico.cat