El Periódico

BARÒMETRE DE PRIMAVERA DEL GESOP

ERC guanyaria les eleccions a Catalunya

CiU perdria per primera vegada unes autonòmiques després d'una altra sagnia a favor dels republicans

ICV atrapa el PSC, que suma una altra patacada, i Ciutadans empata amb el PPC, que es desploma

JOSE RICO / Barcelona

Dijous, 6 de juny del 2013 - 23:01 CEST

Per primera vegada en la història, CiU perdria avui unes eleccions autonòmiques a Catalunya. Segons el baròmetre de primavera del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO, si se celebressin diumenge que ve els comicis, ERC aconseguiria el 'sorpasso' amb tres punts d'avantatge sobre la federació nacionalista, que patiria una nova sagnia de vots i escons a favor dels republicans, només sis mesos després de l'última cita amb les urnes.

El tomb en el mapa polític català convertiria el partit d'Oriol Junqueras en el nou pal de paller de l'Estat propi. ICV-EUiA, amb una nova escalada, empata en el flanc progressista amb un PSC que segueix dessagnant-se sense remissió i no tindria garantida la tercera plaça. I en aquesta batalla pel pot de les essències unionistes, Ciutadans es posa a l'alçada d'un PPC que torna al que era el seu hàbitat a Catalunya. La CUP repetiria resultats.

Amb aquesta sacsejada del tauler, el bloc parlamentari que va tirar endavant al gener la declaració de sobirania de Catalunya, avui en suspens pel Tribunal Constitucional, es reforçaria i ja superaria la barrera psicològica dels dos terços de l'hemicicle.

El entrenador opinó sobre el conflicto de la portería, por primera vez tras la marcha de Bravo al City

Máxima cautela, pero toda la seguridad de que Paco Alcácer vestirá la camiseta azulgrana en los próximos días. El Valencia, inmerso en una gran revolución de plantilla, ha pedido un par de días para poder concretar fichajes importantes