• Divendres 19 desembre 2014, 00:40 h

elPeriódico.cat

Compra tus entradas para Canet Rock

Registra't | Iniciar sessió

Catalunya ja compta amb un centenar de municipis declarats "territoris catalans lliures"

Set poblacions més s'adhereixen a l'Associació de Municipis per la Independència, que suma 576 consistoris

Dimarts, 9 d'octubre del 2012 - 21:48h. Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text
CLARA ORTIZ / Barcelona

Amb les mocions aprovades als ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sallent, la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Hostalric i Arnes aquest dilluns, un centenar de municipis catalans es declaren “territori català lliure” de la legislació espanyola a l'espera que el Govern i el Parlament de Catalunya assumeixin la sobirania nacional. Aquests territoris segueixen l'exemple de Sant Pere de Torelló, que es va declarar “lliure” el 3 de setembre.

D'aquests sis nous municipis, quatre han aprovat la moció per unanimitat. Puigcerdà ja és "moralment lliure i sobirana" amb els 13 vots favorables del ple. En el cas d'Hostalric, CiU, PSC, ERC i ICV han donat el vistiplau que Catalunya sigui un nou estat d'Europa i a declarar-se "territori català lliure". També Arnes ha superat la moció per unanimitat i ha avisat que penjarà l'estelada al balcó del seu ajuntament. A Sallent, ERC ha presentat la moció per declarar el municipi “territori català lliure”, que també s'ha aprovat per unanimitat.

Per la seva part, la Seu d'Urgell ha aconseguit el seu nou estatus amb els vots favorables de l'únic regidor d'ERC, Miquel Caminal, que ha presentat la moció; els vots de CiU, l'abstenció d'Iniciativa, i els vots en contra del PP, PSC i Progrés. A Vilanova i la Geltrú, ja són “territori català lliure” gràcies a la CUP i CiU, l'abstenció d'ICV- EUiA, i els vots en contra del PSC i PP. En el ple d'aquest dilluns també han declarat el Rei Joan Carles "persona no grata".

Aquest dimecres el consistori de Sant Hilari Sacalm votarà la iniciativa al ple.

NOUS ADEPTES A L'AMI

Per una altra part, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que té com a objectiu sumar esforços per a la independència de Catalunya, ja agrupa 576 ajuntaments dels 947 que té Catalunya. Pobla de Claramunt, Jafre, Rupià, Castellar del Riu, Vallromanes, Das i Olost, que ha estat l'últim municipi d'Osona a integrar-se a l'AMI, són les últimes localitats a sumar-se a la iniciativa.

Vots:
+0 votar a favor
-0 votar en contra
Compartir: delicious digg technorati yahoo meneame facebook buzz
Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text

Escriviu el vostre comentari:

AVÍS: El comentari no pot superar els 500 caracters

PER PARTICIPAR HEU DE SER USUARI REGISTRAT. (Registrar | Iniciar sessió)

Política

El +

El més
Mostrar grup El més vist
Ocultar grup El més comentat
Mostrar grup El més valorat
Mostrar grup El més enviat