El Periódico

LES REACCIONS A LA MARXA DEL 10-J

Hereu: "No hi ha precedent d'una mobilització així"

Artur Mas afirma que la manifestació marca "un abans i un després"

Muriel Casals : "No hi ha tribunal que ens tombi"

EL PERIÓDICO BARCELONA

Dissabte, 10 de juliol del 2010 - 20:25 CEST

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha afirmat que l'afluència de ciutadans a la manifestació en contra de la sentència del Tribunal Constitucional d'aquest dissabte a la ciutat "ha desbordat la previsió". "El que m'han dit és que no hi ha precedent. Una mobilització tan gran molt poques vegades s'ha vist a Barcelona", ha explicat l'alcalde. Per ell, aquesta gran afluència de ciutadans també és "un missatge d'unitat que políticament també s'haurà d'administrar".

Els màxims líders de CiU, Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida, han afirmat que l'"èxit" de la manifestació marcarà "un abans i un després en la història de Catalunya". "Catalunya, lluny de rendir-se, es mostra disposada a alçar la seva veu pacíficament però de forma contundent, per rebutjar la sentència del TC en contra l'Estatut", ha asseverat Mas.

Josep Antoni Duran Lleida ha afirmat que la manifestació d'avui representa "un claríssim 'escolta Espanya' després de la indignació a Catalunya per la retallada estatutària". Segons Duran, PP i PSOE "han d'escoltar aquest clamor" perquè "el problema creat pel TC no és només de Catalunya, sinó també d'Espanya". Duran ha opinat que "la manifestació pesarà, i molt", en la situació política espanyola, ja que les coses "no seran com abans".

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que "avui és un dia important, que no és la conclusió de res, sinó que es pot dir que avui comença tot, que l'autonomisme s'ha acabat i que Catalunya comença la seva transició cap a la independència".

Moure fitxa

El líder d'ICV al Congrés i candidat ecosocialista a les eleccions catalanes, Joan Herrera, ha afirmat que "ara el Govern és el que ha de moure fitxa. Herrera ha demanat "mantenir el front comú al Congrés" dels partits catalans que defensen íntegrament l'Estatut.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha recordat que aquest Estatut va ser impulsat per Pasqual Maragall perquè va veure la necessitat d'avançar en l'autogovern de Catalunya, i ha afirmat que les aspiracions de Catalunya no caben en la Constitució.

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha afirmat que "a vegades hi ha manifestacions que canvien el curs de les coses i aquesta serà una d'elles". La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha assenyalat: "Aquí hi som tots, som molts i tothom té ganes d'expressar-se. Serem invulnerables si estem junts, no hi ha tribunal que ens tombi".

El +

La baja de Suárez dibujará un ataque nuevo en el equipo que este sábado se mide al Alavés