El Periódico

LA CLAU

Albert Sáez

Director adjunt

La merda i els Tauler de torn

@albertsaezc

Pujol li va dir a Mas que es quedava tota la merda, però el cert és que va seguir fabricant-se a CDC

Mai ens fixem en els noms dels corruptors, com Copisa, que surt en totes les salses del 3%

La merda i els Tauler de torn

ANDREU DALMAU / EFE

GRA513. BARCELONA, 02/02/2017.- El exteniente de alcalde de Barcelona Antoni Vives, abandona su casa en un coche policial tras haber sido detenido hoy por la Guardia Civil para registrar su despacho, en el marco de una operación contra la supuesta financiación ilegal de Convergència (CDC). EFE/Andreu Dalmau

Divendres, 3 de febrer del 2017 - 12:18 CET

Diu Pujol sènior que va pactar amb Mas quedar-se «tota la merda» després de la seva confessió del 2014. Tot indica que hi havia més merda que la que es va reconèixer llavors. I que va seguir fabricant-se quan els Pujol van deixar de gestionar l’antiga CDC. I que hauria pogut continuar produint-se merda fins i tot després d’aquell pacte. Mai sabrem si són certes les llegendes policíaques sobre els pactes de Pujol amb les altes instàncies de l’Estat i amb els successius inquilins de la Moncloa per tapar-li la merda a canvi del seu suport al Congrés i de contenir el nacionalisme a Catalunya. Però el cert és que determinades pràctiques –el jutge determinarà fins a quin punt són il·legals– s’han mantingut quan l’antiga CDC se sabia desprotegida i vigilada. «Són drogoaddictes», em deia dijous al matí una persona que va tenir càrrecs rellevants en l’antiga CDC. «L’error va ser canviar el nom del temple en lloc fer fora els mercaders del temple». Només la fermesa de Marta Pascal a barrar el pas a determinats noms en la nova direcció del PDECat alleuja la tris­tesa actual de molts militants de CDC que van haver de canviar de partit malgrat no haver robat ni un euro.

Corruptors


Hi ha, doncs, una línia de continuïtat de la merda que arriba fins a l’última direcció de CDC. I n’hi ha altres al costat dels corruptors. Copisa, en totes les salses del 3%, dins i fora de Catalunya fins que va acomiadar Xavier Tauler com a conseller delegat. Copisa, que va néixer de les obres públiques encarregades als embassaments del Pirineu als 60 i que segueix campant des de la flamant plaça d’Europa de l’Hospitalet. És molt difícil acabar amb la corrupció només canviant uns polítics plens de merda per altres que acabaran estant-ho perquè algú des de l’altre costat està disposat a fabricar-la. Només s’intueixen dues solucions: fer com els americans, o abans els italians, i posar l’exconseller delegat de Copisa com a president de la Generalitat, o inhabilitar tota empresa investigada per corrupció per participar en licitacions públiques. A més de netejar la merda, estaria bé deixar de fabricar-la.

El PSG le ofrece una gran mejora de sueldo para retenerlo, pese a que el jugador quiere irse al Barça