El Periódico de Catalunya

Dissabte 25 novembre 2017

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

Vi

Pasaeli, el renaixement de Turquia

El celler turc elabora Yapincak 2016, un vi complex i de final lleugerament salí

Pasaeli, el renaixement de Turquia

Turquia és un país amb una antiga història vitivinícola i un gran ventall de varietats autòctones de noms impronunciables. Paşaeli és un celler familiar fundat l'any 2000 per Seyit Karagözoğlu i l'amic italià Andrea Paoletti. Les vinyes estan repartides a diferents localitats de la costa oest, on reben les influències dels mars Egeu i de Màrmara, que, combinades amb el vent i el sòl, aporten als vins una particular salinitat.

Amb va­rietats històriques -i per a nosaltres ­inèdites- elaboren dos blancs singulars: Paşaeli Sidalan 2016 amb el raïm sidalan, d'un perfil fresc i cítric, i Paşaeli Yapincak 2016, varietat exclusiva de la part europea de Turquia.

Yapincak 2016

Celler Paşaeli
PVP: 11,95 €

Un blanc de color quasi daurat grà­cies a la maceració amb les pells, al contacte amb les mares i a la petita criança en bóta. Al nas té un encisador perfum de pell de cítrics, fruites d'os madures i flors blanques. La boca és sedosa i molt equilibrada, amb vivacitat i nervi.

Un vi complex i de final lleugerament salí.