El Periódico de Catalunya

Dimarts 24 octubre 2017

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

PLAT ÚNIC

Tres receptes rodones en bols

Laura Martín, que imparteix tallers a Casa Viva, et proposa tres receptes amb tots els nutrients necessaris per al dia a dia

Tres receptes rodones en bols

FERRAN NADEU / FERRAN NADEU

Un bol ple d’ingredients sans aporta tots els nutrients necessaris per al dia a dia i és senzill de preparar.

Texto Alternativo

FERRAN NADEU

AMB PASTA

- 2 cullerades de pasta ‘fusilli kamut’
- 3 grapats de mesclum d’amanida
- Tomàquets cirera
- ¿ carbassó
- 1 tac de tofu
- 3 raves

Per a la salsa de iogurt:
- 3 cullerades de iogurt de cabra
- 3 cullerades de crema de coco
- 1 raig d’oli
- 1 mica de sal
- 1 cullerada de suc de llima
- Gingebre natural ratllat

Elaboració:
1.  Bullim la pasta entre cinc i set minuts en una cassola amb abundant aigua amb sal.
2.  Rentem els raves i els tallem a làmines.
3.  Rentem els tomaquets i els tallem a meitats.
4.  Bullim el tofu durant 10 minuts i el tallem a daus.
5.  Rentem el carbassó i el tallem en ­espirals.
6.  Col·loquem l’amanida a la base del bol. Hi afegim els ingredients en grups, començant per dues cullerades soperes de pasta, els tomaquets, els pèsols, el tofu i els raves.
7.  En un recipient a part, barregem el iogurt, la crema de coco, l’oli, la sal, el suc de llima i el gingebre fins a aconseguir una salsa homogènia.
8.    Afegim la salsa de iogurt en un costat del bol amb la resta d’ingredients.

Texto Alternativo

FERRAN NADEU

AMB QUINOA

- 1 tassa de quinoa vermella
- 1/4 de pebrot groc
- 1/4 de pebrot vermell
- 1 ou
- Olives negres
- 2 cullerades de mongetes seques
- 1/3 de cogombre
- 1 llauna de tonyina

Elaboració:
1.  Aclarim la quinoa i bullim a foc lent una porció de quinoa per cada dues d’aigua. Que bulli fins que absorbeixi l’aigua.
2.  Rentem els pebrots i els tallem a làmines. Pelem el cogombre i el tallem a dauets. Tallem per la meitat les olives negres desossades.
3.  Bullim l’ou durant 10 minuts. Li traiem la closca i el partim per la meitat.
4.  Col·loquem la quinoa a la base del bol. Hi afegim en pilonets els pebrots, el cogombre, les mongetes seques, les olives negres i l’ou dur. Al centre hi col·loquem la tonyina.


Texto Alternativo

FERRAN NADEU

AMB ARRÒS

- 1 tassa d’arròs
- 2 cullerades de llen­ties pardines
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 moniato
- 1 grapadet de xampinyons petits
- Col llombarda
- Bròquil

Elaboració:
1.  Coem l’arròs en aigua al punt de sal durant 10 minuts. L’escorrem i el deixem reposar.
2.  Tallem el moniato a daus, el bullim i el saltem a la paella. El reservem.
3.  Coem les llenties en aigua al punt de sal fins que estiguin tendres. Les escorrem i les reservem.
4.  Coem el pebrot vermell al forn a 180 graus fins que estigui tendre. El pelem i el tallem a tires.
5.  Rentem els xampinyons, els tallem a làmines i els saltem.
6.  Rentem el bròquil, el bullim breument perquè quedi al dente i el deixem refredar.
7.  Posem l’arròs a la base del bol. Hi anem afegint els ingre­dients en grupets, començant pel pebrot, el moniato, els xampinyons, la col llombarda, el bròquil i les llenties ­pardines.