El Periódico de Catalunya

Dimarts 23 maig 2017

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

la recepta de la meva vida

'Gelée' de fruites vermelles amb iogur de Joan Roca

"Amb aquesta receta posem en pràctica la tècnica de sobrecocció"

Recepta de 'gelée' de fruits vermells amb iogurt que prepara Joan Roca amb la seva filla Marina.

Recepta de 'gelée' de fruits vermells amb iogurt que prepara Joan Roca amb la seva filla Marina.

Amb aquesta recepta posem en pràctica la tècnica de sobrecocció, que, per un costat, ens permetrà obtenir un suc molt aromàtic i amb intens sabor de maduixa fresca i, per un altre, unes maduixes amb una textura carnosa molt especial.


ESTRIS

- Inducció amb control
de temperatura
- Bosses de buit per a cocció
- Equip de buit
- Colador

INGREDIENTS

- 250 g de maduixes molt
   madures
- 125 g de sucre
- 40 gerds
- 40 móres
- 30 g d’aranyons
- 40 maduixetes de bosc
- 20 g de groselles
- 1 full de gelatina de 2 g
- 400 g de iogurt grec
- 4 branquetes de menta

ELABORACIÓ

1.  Hidratem la gelatina amb aigua freda.
2.  Tallem les maduixes per la meitat i les envasem al buit amb el ­sucre.
3.  Les coem al bany d’aigua a 65 graus durant dues hores.
4.  Passat el temps de cocció, colem el líquid en calent i reservem les maduixes.

NOTA

És important que les maduixes siguin ben madures –fins i tot encara que ja siguin una mica lletges– perquè aportin tot la seva dolçor i aroma. Podem reservar les maduixes més maques per decorar amb les altres fruites vermelles. I recordeu que la gelatina de maduixes ha d’estar freda quan l’anem a servir.