El Periódico de Catalunya

Dimarts 21 novembre 2017

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

Plat de tardor

Bolets per al·lucinar

Per al·lucinar de tan bons, volem dir. En aquests restaurants els disfrutaràs en plats i menús amb molt sabor

La temporada de bolets ja ha arribat, encara que amb timidesa perquè aquest any no serà recordat per la seva quantitat i qualitat, segons els experts. Tot i així, amb l’arribada de la tardor sempre ve de gust un plat amb qualsevol bolet, ja siguin rovellons, ous de reig, ceps, trompetes de la mort o camagrocs. Per això et proposem aquesta selecció d’alguns dels restaurants de Barcelona que els treballen més bé.


SERGI DE MEIÀ

Un dels referents de la cuina catalana amb producte de proximitat és aquest restaurant que regenta Sergi de Meià (Aribau, 106). La seva cuina és tan de proximitat que el mateix xef va a buscar els bolets a Vilanova de Meià i la zona pròxima al pantà de Rialb (tots dos a la comarca de la Noguera). També els compra a especialistes que es mouen per Osona, el Berguedà, el Pallars Sobirà i la Cerdanya. El 70% dels seus plats porten bolets: llanega negra, rovelló, ou de reig, cep... I tot i així pot fer un menú degustació al 100% si ho demana el client. "El plat que més agrada ara és el d’arròs amb anguila fumada i bolets, però també té èxit el guisat d’arrels i bolets i l’amanida de truita i el seu caviar amb bolets de temporada", comenta el cuiner, autor de 'La cuina dels bolets' (Ara Llibres).


Texto Alternativo

NECTARI

El restaurant de Jordi Esteve, guardonat amb una estrella Michelin, té un menú de bolets per 61 euros sense begudes que consta de dos aperitius, una amanida de textures de tres classes de bolets amb vinagreta de pinyons; pa al vapor farcit de rostit de pagès, nata agra, consomé de bolets i carpaccio de ceps; crema de trompeta de la mort amb tallarines de bolets; 'risotto' de bolets amb ànec i emulsió de rossinyol, i gelat de bolets. A més, a la carta té el caneló de tres carns amb beixamel de bolets i ametlla laminada, i crema de 'tupinambo' amb ceps i anguila.


BOUQUET EXPERIENCE

Aquest restaurant consagrat a la cuina catalana i de mercat compta amb divertides propostes enològiques i cada plat se suggereix amb la seva beguda. ¡Et poden arribar a oferir un vodka amb una escudella! La carta de tardor està plena de bolets: amanida amb germinats i bolets amb un vi floral com un gewürztraminer del Penedès, del Somontano o d’Alsàcia, o un muscat d’Alella; caneló de conill confitat en tòfona i trompetes de la mort amb un pinot noir de la Borgonya; civet de cérvol amb bolets de tardor i puré de céleri amb un syrah envellit del Côtes du Rhône...


Texto Alternativo

PLATJA CA LA NURI

Platja Ca La Nuri (passeig Marítim de la Barceloneta, 55, a peu de platja davant l’Hospital del Mar) oferirà del 6 al 30 de novembre un menú amb tres entrants (amanida d’escabetx de bolets, saltat de bolets i sípia amb ou a baixa temperatura i caneló de rostit d’ànec amb tòfona i crema de trompetes de la mort), un arròs al forn amb rossinyols i botifarra del perol i postres (30 euros, beguda inclosa). A més, el menú de migdia i els suggeriments del dia solen comptar amb algunes propostes a base de bolets.


Texto Alternativo

INSTAGRAM

GRANJA ELENA

A Granja Elena (passeig de la Zona Franca, 228) broden la cuina de temporada, i els bolets són un dels productes estel·lars quan arriben aquestes dates. Aquest petit restaurant que presumeix de fer alta cuina de barri és un refugi segur per a paladars que busquen bon producte i molt sabor. Es nota en els ous de reig a la sàlvia i gambes, en el pebrot farcit de manetes i trompetes de la mort, en els ceps rostits amb tomàquet, all i farigola, en les mandonguilles en un fricandó amb llanegues...


LA VOLÀTIL

Xavier Jovells, criat a la cuina de Can Pineda, és un cuiner entregat al producte de qualitat i de temporada. Per això, el xef, que va passar per Els Tres Porquets i Floreta, aposta pels bolets a La Volàtil (Muntaner, 6), amb una carta de vins naturals que és un referent a Barcelona. Hi prepara sipionets de costa amb bolets; graellada de bolets (ou de reig, ceps i rovellons a la planxa) i carpaccio d’ou de reig i mandonguilles estofades amb bolets. De petit ja anava buscar bolets i ara hi segueix anant (la Cerdanya, el Berguedà, el Maresme i els boscos de Vidreres i Tossa -"és on trobo l’ou de reig"-) per cuinar-los al restaurant.


Texto Alternativo

BODEGA BARTOLÍ

Els germans Albert i Vicens Bartolí són uns autèntics caçadors de bolets. "Gairebé tot l’any pugem cada dissabte a buscar-ne. A finals de juliol ja érem al Pirineu francès. Són boscos que visitem des de fa més de 30 anys", explica l’Albert, que al seu restaurant de cuina tradicional serveix el que troba a la muntanya: remenats amb rossinyols, trompetes de la mort i ceps; fricandó o mandonguilles amb bolets; rovellons a la planxa; 'risotto'...