El Periódico

SECUNDARI DE LUXE

Mor l'actor George Kennedy als 91 anys

Amb més de 200 pel·lícules i sèries de TV en el currículim, va aconseguir l'Oscar al millor actor de repartiment el 1967 pel paper a 'La llegenda de l'indomable'

Mor l'actor George Kennedy als 91 anys

JOHN G MABANGLO

EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dimarts, 1 de març del 2016 - 01:23 CET

FILE - In this April 10, 1968, file photo, George Kennedy poses with his Oscar in Santa Monica, Calif, after winning best supporting actor for "Cool Hand Luke." Kennedy died, Sunday, Feb. 28, 2016, of natural causes in Boise, Idaho, where he moved with his late wife in 2002. He was 91. (AP Photo, File)

L'actor nord-americà George Kennedy, guanyador d'un Oscar al millor actor de repartiment el 1967 pel paper a 'La llegenda de l'indomable', va morir diumenge passat, als 91 anys, a casa seva, a Boise (Idaho) per causes naturals, segons ha comunicat la família.

Especialitzat en papers de secundari dur i recordat per la seva participació en nombroses pel·lícules de l'oest i bèl·liques i sèries de televisió, George Kennedy va treballar al costat de grans intèrprets com Frank Sinatra, Gregory Peck, James Stewart, Robert Mitchum o Clint Eastwood. Si bé va debutar en el cine el 1960 com a figurant --era un dels gladiadors rebels que recolzen el protagonista en la mítica 'Espàrtac', de Stanley Kubrick--, tres anys després ja va intervenir a 'Xarada', film d'intriga amb Cary Grant i Audrey Hepburn i, el 1967, va tenir un paper destacat en la pel·lícula bèl·lica 'Els dotze del patíbul'.

Als anys 70 va interpretar el paper de Joe Patroni a la pel·lícula 'Aeroport', així com en diverses de les seqüeles. També va participar en 'Terratrèmol' (1974), una altra pel·lícula del gènere de catàstrofes. Així mateix, va tenir un paper destacat a 'Mort al Nil' (1978), film basat en la novel·la d'Agatha Christie.

En la dècada dels 80 va actuar en la sèrie 'Dallas'. En aquesta mateixa dècada va participar amb Leslie Nielsen en films com 'Agafa-ho com puguis 2' i les seves seqüeles. També va tenir un paper destacat a 'Creepshow 2', pel·lícula de Michael Gornick i escrita per George A. Romero i Stephen King.

TEMES

El exmadridista Álvaro Arbeloa volvió a acordarse de Gerard Piqué