El Periódico

Dúo Dinámico 2016

'Les Brigades Internacionals' , el nou atles que permet entendre la Guerra Civil a través de la cartografia

L'obra canvia el llenguatge que fins ara s'havia utilitzat per explicar el conflicte

LAURA PONS / Barcelona

Dimarts, 16 d'abril del 2013 - 18:44 CEST

Van ser milers els voluntaris de tot el món que van participar en la Guerra Civil amb l'exèrcit de la Segona República. La història de la seva lluita i sacrifici queda reflectida a la nova obra 'Les Brigades Internacionals', que han elaborat un equip de professionals de diferents sectors de la mà d'Edicions DAU. Es tracta d'una aproximació al conflicte a través de la cartografia, textos explicatius, cronologies, declaracions i retallades de la premsa de l'època.

Després de consultar en biblioteques especialitzades, arxius i documents diversos, l'economista i historiador Víctor Hurtado i un equip de col·laboradors format per José Luis Martín Ramos, Marc Ancochea, Irene Aparicio, Ton Barnils, Jordi Barra, Sara da Pena Gómez i Andreu Grau, han publicat un llibre perquè els lectors puguin comprendre millor el conflicte de la Guerra Civil espanyola a través de la cartografia.

El equipo barcelonista quiere encadenar su segunda victoria en la Champions en el Borussia Park

Cristiano Ronaldo va de polémica en polémica. La última ha surgido después de que las cámaras le cazaran 'rajando' de Keylor Navas