El Periódico Ciència

INVESTIGACIÓ

L'estranya trobada sexual entre un macaco i una cérvola

Uns investigadors han documentat al Japó un intent de còpula entre les dues espècies

  • L'estranya trobada sexual entre un macaco i una cérvola

    ALEXANDRE BONNEFOY

  • L'estranya trobada sexual entre un macaco i una cérvola

    ALEXANDRE BONNEFOY

FRANCE PRESSE / PARÍS

Dimarts, 10 de gener del 2017 - 20:17 CET

Un jove macaco ha sigut filmat al Japó intentant mantenir activitat sexual amb una cérvola, una cosa molt poc habitual entre dues espècies tan allunyades, segons ha documentat un estudi científic publicat a la revista 'Primates'. Pocs exemples de còpula es coneixen entre diferents espècies salvatges, però sí que és menys excepcional entre animals de companyia o en captivitat, diu l'article.

Aquest macaco japonès de l'illa de Yakusima, al sud del Japó, va ser filmat en diverses ocasions muntant almenys dues cérvoles sika, molt més grans que ell. Sense arribar a penetrar l'animal, el jove mico fa moviments clarament sexuals, en general tolerats per la improvisada parella. “No hi ha cap ambigüitat possible, es tracta d'un comportament d'ordre sexual”, va indicar a l'agència France Presse la coautora de l'estudi, Marie Pele, investigadora de la Universitat d'Estrasburg (França).

El primat foragita després altres macacos que intenten acostar-se a la cérvola, com si volgués preservar-la per a ell. Segons els científics, aquest comportament es podria explicar per la falta de parelles en el seu grup. “Aquest jove macaco no tenia accés a les femelles del seu grup, acaparades pels mascles més vells”. “Estava molt excitat i va aprofitar la presència pròxima d'aquesta cérvola per fer el que havia de fer”, va dir Pele.

Els investigadors consideren necessari nous estudis per comprendre les causes d'aquests comportaments sexuals entre espècies, incloent-hi la zoofília (quan l'home se sent atret pels animals). Aquest és el segon informe científic sobre aquesta qüestió. El primer, publicat el 2014, es va centrar en les foques que abusen dels pingüins a l'Antàrtida.

En el vestuario están depositadas buena parte de las esperanzas en la visita del Sevilla al Bernabéu dentro de dos semanas