ÚLTIMA HORA El fiscal demana presó sense fiança per a l'expresident del Barça Sandro Rosell

REFORMA D'UNA INFRAESTRUCTURA OBERTA EL 2000 / Segrià

El Segrià ampliarà l'abocador, que està ple a vessar

Les obres a les instal.lacions de Lleida podrien començar a finals de març

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ
LLEIDA

Dimecres, 6 de febrer del 2008

Les gavines sobrevolen l'abocador de Montoliu de Lleida, ahir.

El Consell Comarcal del Segrià va acordar ahir per unanimitat, en una sessió plenària convocada d'urgència, donar la màxima celeritat a les obres d'ampliació de l'actual abocador, situat a Montoliu de Lleida. Les instal.lacions, inaugurades l'any 2000, estan a punt d'esgotar tot l'espai, segons un informe fet públic recentment per la Generalitat. Si no s'adopten mesures d'emergència, el termini expirarà el pròxim mes de maig.

Mentre es tramiten els expedients per executar les obres, l'empresa que gestiona les instal.lacions, FCC, ha començat a construir un dic de contenció que estarà a punt d'aquí a 15 dies i que permetrà compactar els residus que ja hi ha acumulats a l'abocador. Segons va assenyalar el president del consell comarcal, Ricard Pons (PSC), es tracta "d'una mesura ja prevista en el projecte inicial de l'abocador, però que l'anterior equip de govern encara no havia executat". L'ampliació en si, va indicar el responsable comarcal de Medi Ambient Alejandro Mir (PSC), podria començar a finals del mes de març amb la construcció de dos nous dipòsits en els quals es podran abocar entre 550.000 i 600.000 tones de residus.

DOS DIPÒSITS

El pressupost del dic i els dipòsits és de 4,14 milions d'euros, que finança l'Agència de Residus de Catalunya. "Si es compleixen els terminis, és possible que, quan s'esgoti l'abocador, ja puguem disposar del primer dels dos nous dipòsits", va precisar Pons.

El president de l'ens comarcal va arribar a plantejar fa uns dies la possibilitat de traslladar els residus sòlids urbans a abocadors de comarques veïnes. La solució, no obstant, va tenir una ràpida resposta negativa de la Noguera i Garrigues, que van al.legar que també les seves instal.lacions estan arribant al límit.

L'abocador de Montoliu va rebre l'any 2007 un total de 71.683 tones de residus urbans i 6.574 tones de restes orgàniques, la majoria generades a la ciutat de Lleida. Les xifres disminueixen des que l'any 2005 es va implantar la recollida de la fracció orgànica, va explicar el responsable de l'equipament, Miquel Àngel Quero.

El delantero azulgrana sufrió una lesión muscular en el entrenamiento de este jueves