El Periódico

Català de l'Any 2016

ÚLTIMA HORA La Policia Nacional registra el domicili de l'expresident Jordi Pujol

COMMOCIÓ A ALEMANYA

La policia alemanya deté el presumpte autor de l'atemptat de Dortmund

L'arrestat, un home de 28 anys amb nacionalitat alemanya i russa, volia guanyar diners amb una eventual caiguda de les accions del Borussia

El presumpte atacant va fer detonar tres bombes a l'autobús de l'equip de futbol alemany.

ATLAS VÍDEO

El presumpte atacant va fer detonar tres bombes a l'autobús de l'equip de futbol alemany.

REUTERS / FRANKFURT

Divendres, 21 d'abril del 2017 - 19:58 CEST

La policia alemanya ha detingut aquest divendres el presumpte autor de l'atemptat contra l'autobús del Borussia Dortmund l'11 d'abril, en què va resultar ferit l'exblaugrana Marc Bartra. El detingut és un home de 28 anys que té la doble nacionalitat alemanya i russa. Els investigadors s'inclinen per descartar el mòbil gihadista i apunten que l'atac tenia un mòbil financer. Segons sembla, l'arrestat havia comprat 15.000 accions del Borussia Dortmund just abans de l'atac i amb l'atemptat buscava treure un profit econòmic. "Si les accions del Dortmund s'haguessin desplomat, (el detingut) hauria guanyat molts diners", ha assenyalat la policia.

Fins ara la investigació havia apuntat al mòbil gihadista ja que en el lloc de l'atemptat es va trobar una carta amb al·lusions a Al·là i s'havia detingut un iraquià sospitós amb vincles amb l'Estat Islàmic, encara que després es va concloure que aquest detingut no tenia vincles amb l'atac al bus del Dortmund.

Barça y Madrid afrontan una jornada de máxima presión con el liderato en juego