El Periódico

GUERRA CIVIL A SÍRIA

Un cotxe carregat amb explosius provoca almenys 43 morts a la ciutat siriana de Hama

La comunitat internacional intenta posar en marxa Ginebra 2 per arribar a una solució política

AFP / Hama

Diumenge, 20 d'octubre del 2013 - 21:55 CEST

Un cotxe carregat amb explosius provoca 43 morts a Hama.

L'esclat d'un camió bomba a Hama ha causat la mort d'almenys 43 persones, entre le qual hi ha 32 civils i soldats lleials al règim, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH). El camió, conduït per un terrorista suïcida, es va dirigir contra un lloc de control a la carretera que uneix Salamieh amb Hama, segons l'OSDH, que es recolza en una àmplia xarxa d'activistes i fonts mèdiques i militars a tot Síria.

Citant un funcionari sirià en condició d'anonimat, l'agència estatal siriana Sana informa que "el terrorista es va immolar en un camió carregat d'explosius a l'entrada d'aquesta ciutat."

Hama és la ciutat pionera en l'aixecament contra el règim de Baixar al-Assad la primavera del 2011, i ha estat ocupada pel règim, que la controla amb fermesa.

Sobre el terreny, la situació és crítica i tant l'ONU com els EUA van exigir l'establiment de corredors humanitaris per ajudar els civils atrapats en els combats i als edificis, especialment als suburbis de Damasc.

Donada la situació d'estancament en què està el conflicte, que ha causat més de 115.000 morts en dos anys i mig, i la deteriorada situació humanitària, la comunitat internacional està intentant posar en marxa Ginebra 2 per avançar cap a una solució política.

La conferència de Ginebra està prevista per al dia 23 de novembre, però part de l'oposició ha amenaçat de no assistir-hi.

El FC Barcelona busca su segunda victoria consecutiva en la Champions con el equipo de gala

Cristiano Ronaldo va de polémica en polémica. La última ha surgido después de que las cámaras le cazaran 'rajando' de Keylor Navas