El Periódico

4 HORES DE RETARD

Renfe reparteix plats per ventar-se en un tren avariat

Els viatgers del tren asseguren que van patir marejos i atacs de claustrofòbia

Renfe reparteix plats per ventar-se en un tren avariat

Jose Huesca

EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dilluns, 19 de juny del 2017 - 11:37 CEST

El dia 18 de juny els passatgers que viatjaven en el tren de Renfe que va sortir de Madrid a les 15.00 hores van arribar al seu destí, Ourense, amb més de quatre hores de retard a causa de les altes temperatures. Els revisors van haver de repartir plats de paper per ventar-se.

Segons el diari 'La Voz de Galicia', el personal del tren va dir als passatgers que les màquines havien superat els cent graus i que no era possible continuar el viatge. Els vagons es van quedar sense llum i sense aire condicionat. Tampoc quedaven begudes a la cafeteria, per la qual cosa el personal del tren va decidir pal·liar la calor repartint plats de paper per ventar-se.

ES REPETEIX LA MATEIXA SITUACIÓ

Una hora després es va informar que un altre tren els vindria a remolcar per poder continuar el viatge. Els dos trens van emprendre junts el camí, però es van aturar en una segona parada que va deixar el comboi avariat enrere.

Es va tornar a repetir la mateixa situació i els passatgers van amenaçar amb amotinar-se, ja que durant una hora se'ls va prohibir sortir dels vagons. Asseguren que es van produir marejos i atacs de claustrofòbia. Els usuaris de Renfe també han denunciat la falta d'informació del personal i del telèfon d'atenció al client de Renfe.

Finalment, com es pot veure en el vídeo, se'ls va demanar que baixessin dels vagons amb el seu equipatge. Això va suposar que els usuaris haguessin de carregar amb una dona en cadira de rodes. La Guàrdia Civil també va evacuar una nena de 3 anys.

A les onze de la nit va arribar "enmig del no-res", com definia un passatger el lloc on es trobaven, per esperar un altre tren nou que els traslladaria a Ourense. Van acumular, així, unes quatre hores de retard.

El club quiere cuatro fichajes y se va a gastar 230 millones de euros