El Periódico

La mejor selección de pisos y casas - Venta de pisos y casas

FINANCES

El Tribunal Suprem anul·la l'adquisició d'accions en la sortida a borsa de Bankia

Els magistrats de la Sala Civil sentencia que el fullet de l'OPV va provocar un "error en el consentiment" als compradors

El Tribunal Suprem anul·la l'adquisició d'accions en la sortida a borsa de Bankia

DAVID CASTRO

MARGARITA BATALLAS / MADRID

Dimecres, 27 de gener del 2016 - 14:23 CET

El Tribunal Suprem ha anul·lat avui l'adquisició d'accions de Bankia en ocasió de l'oferta pública del 2011 perquè hi va haver "error en el consentiment" a l'existir desfasament entre les xifres del fullet que l'anunciava i les reals.

La sentència del ple de la Sala Civil de l'alt tribunal, reunit aquest matí, obligarà l'entitat a tornar els diners de dos subscriptors de la seva oferta pública d'accions i obre la via a milers de noves reclamacions. Aquests dos subscriptors havien aconseguit sentències a favor seu al jutjat d'Oviedo i l'audiència provincial d'Astúries que Bankia va recórrer davant el Suprem. En aquestes sentències ja es va establir que la informació facilitada al fullet va resultar "incorrecta, i inveraç ja que donava en aparença solvència que no es corresponia amb la seva situació financera".

L'alt tribunal ha rebutjat també la petició que la causa penal pendent per la mateixa sortida a borsa davant l'Audiència Nacional pugui paralitzar les reclamacions individuals per la via civil.

TEMES

El asturiano confía plenamente en un Rafinha que cada vez se siente más importante y si no juega más es porque 'Lucho' no lo quiere cargar de partidos por sus precedentes con las lesiones; pero cuando lo necesita de verdad, ahí está

El Gulfstream G200 de Cristiano Ronaldo, valorado en 19 millones de euros, sufrió un accidente el pasado lunes por la noche en el Aeropuerto de El Prat (Barcelona)