El Periódico

CONFLICTE LABORAL

Convocada vaga a Renfe per al divendres dia 26

L'atur afectarà les línies de Rodalies, mitjana distància i l'AVE

ANTONI FUENTES / BARCELONA

Divendres, 19 de febrer del 2016 - 14:28 CET

La reguera de vagues en el transport públic segueix creixent. Ara es tracta de Renfe. Els treballadors de la companyia estan convocats a la vaga divendres que ve, dia 26. En aquest cas, la convocatòria d'aturada no afectarà el Mobile World Congress (MWC), que s'acaba just el dia abans, el dijous dia 25, i que no coincidirà amb les protestes del metro i el bus de Barcelona.

L'aturada convocada és de 23 hores de durada i afectarà uns 900 treballadors de Renfe en les línies de Rodalies, mitjana distància i AVE, segons ha explicat Cristóbal Cobo, secretari general de CCOO a Renfe. "La intenció era convocar la vaga abans, però no hi hem arribat a temps", ha assegurat Cobo.

A més de Renfe, la plantilla d'Adif, que s'encarrega principalment del manteniment i les reparacions a les línies fèrries, també està convocada a la vaga el 22 i el 25 de febrer i el 4, l'11 i el 18 de març. Els motius de les convocatòries d'aturades són reclamar més inversions a les empreses, frenar un procés de privatització que "és més intens a Catalunya" i exigir un pla de xoc per frenar els atacs violents al personal dels trens. 

El equipo barcelonista quiere encadenar su segunda victoria en la Champions en el Borussia Park

Cristiano Ronaldo va de polémica en polémica. La última ha surgido después de que las cámaras le cazaran 'rajando' de Keylor Navas