El Periódico

sentència judicial

Condemnat un funcionari de l'Ajuntament de Cadis que es va absentar de la feina 6 anys

L'home haurà de pagar al consistori 29.920,93 euros

EFE / CADIS

Dimecres, 10 de febrer del 2016 - 20:12 CET

Un jutjat de Cadis ha condemnat un exfuncionari de l'Ajuntament de Cadis a pagar al consistori 29.920,93 euros per no presentar-se al seu lloc de treball "almenys" des del 2004 fins al març del 2010.

Segons la sentència, el 15 d'octubre del 2010 l'ajuntament va acordar obrir un expedient a J.G.V. per una falta "molt greu" de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic per "abandonament del servei" i "falta injustificada".

La suspensió de feina i sou a la qual es va sotmetre després de l'obertura de l'expedient sols va durar quatre mesos ja que, durant la seva tramitació, el funcionari es va acollir a la jubilació anticipada.

Els fets es remunten al 1998 quan l'Ajuntament de Cadis va firmar un conveni de col·laboració amb l'empresa pública Aguas de Cadiz pel qual aquest empleat passava a fer-se càrrec d'uns controls a l'estació de La Martona.

El text judicial recull com en la proposta de sanció interposada per l'ajuntament l'any 2010 consta que el treballador "no va arribar a anar al seu lloc de treball ni va arribar a fer cap feina", encara que en cap moment va deixar de percebre la nòmina.

El llavors regidor de Personal, José Blas Fernández (PP), va descobrir que a Aguas de Cadiz suposaven que els seus serveis per a l'empresa havien finalitzat i havia tornat a l'Ajuntament, i que en la corporació pensaven que seguia a Aguas de Cadiz.

La sentència també recull que el decret aprovat pel consistori no és pròpiament un procediment sancionador sinó la "devolució de quantitats indegudament cobrades".

TEMES

El jugador del Barcelona escribió un documentado mensaje minutos después de la polémica victoria del Real Madrid en Villarreal