PRECAUCIÓ CIUTADANA

La Generalitat demana un ús racional dels dispositius mòbils en la manifestació de la Diada

Gencat publica set consells bàsics per sobreviure digitalment l'#11s2012

BLANCA PARÉS / Barcelona

Divendres, 7 de setembre del 2012 - 19:04 CEST

La manifestació de la Diada de Catalunya posarà a prova la capacitat de la xarxa mòbil. Davant el possible col·lapse que es pot produir en una congregació de grans dimensions, la Generalitat de Catalunya ha decidit demanar un ús racional dels dispositius mòbils i publicar Els consells de supervivència digital per a una manifestació. Es podran trobar més recomanacions al compte de Twitter, @TIC, i al 'hashtag' #11S2012Teleco.

Prevenció digital

Segons Gencat, aquesta és la llista de consells digitals que els ciutadans han de tenir en compte durant la manifestació.

1. Quedar en un punt concret per trobar-se amb els familiars, amics o coneguts, per evitar haver de comunicar via dispositiu mòbil.

2. Reduir l'enviament d'imatges i materials audiovisuals per enviar per la xarxa. És preferible esperar a arribar a un lloc amb Wi-fi o a casa per publicar els continguts sobre la manifestació.

3. Anar amb compte amb les connexions que s'estableixen i les informacions que s'envien, perquè les xarxes Wi-fi disponibles durant el recorregut poden ser insegures.

4. Finalitzar les aplicacions que no s'estiguin usant i desactivar el correu electrònic i la geolocalització del telèfon. S'evitarà així ocupar la xarxa innecessàriament amb la connexió 3G residual que solen mantenir les 'apps' dels 'smartphones'.

5. En cas d'una emergència, és important recordar que la telefonia fixa garanteix una millor comunicació amb el 112. En cas de col·lapse mòbil, serà d'ajuda demanar la col·laboració d'algun comerç o veí.

6. Si és necessari fer una trucada urgent i hi ha molta congestió, és recomanable allunyar-se uns metres de la concentració. El telèfon es connectarà així a través d'una altra estació base que no estarà tan saturada.

7. Per seguir la informació dels mitjans de comunicació, és preferible seguir l'actualitat a partir de la ràdio, abans que navegar per Internet.

Su primer agente, Horacio Gaggioli, revela que su llegada al Barça solo se debió a "las circunstancias de la vida"