El Periódico

jornades. SETMANA CULTURAL / Propostes. Dimarts. 10.6. 2014

Portugal s'instal·la a Barcelona

La capital catalana inicia avui amb motiu del Dia Internacional de Portugal una setmana d'activitats dedicades al país veí. Literatura, fotografia i molt art.

EL PERIÓDICO
BARCELONA

Dimarts, 10 de juny del 2014

Una de les fotos de la mostra 'Lanzarote, la finestra de Saramago'.

Barcelona acull a partir d'avui la vuitena edició de la setmana cultural portuguesa, les jornades promogudes pel Consolat General de Portugal a Barcelona i l'Institut Camões, en col·laboració amb diverses entitats de la capital catalana. La proposta cultural converteix Barcelona en una gran festa lusitana, en commemoració del Dia Internacional de Portugal, que se celebra avui. Entre les moltes activitats que es faran, destaca l'exposició Lanzarote, la finestra de Saramago, de João Vilhena (inauguració avui, a les 19 hores), que es pot visitar fins al dia 27 a la Biblioteca Sagrada Família, i la projecció de les pel·lícules Barba i O Facínora, de Paulo Abreu, demà a la Filmoteca.

La programació inclourà també l'exposició d'art contemporani Diaris de suro. L'arbre del temps, una mostra de la poesia i les interpretacions artístiques que inspira l'arbre i la instal·lació gegant en suro de Salvador Dalí, a finals de juny als Jardinets de Gràcia.

La mostra de retrats de Saramago que obrirà avui les jornades és un viatge entre el passat i el present a partir de fotografies fetes a l'escriptor a Lanzarote, on va viure a partir de l'any 1993. El 1998, João Vilhena li va fer nou fotografies amb motiu de la concessió del premi Nobel de literatura i, 15 anys després, el mateix fotògraf va fer 20 imatges més de l'illa, que capten la bellesa que va fascinar el nobel.

Un altre dels pilars de la setmana cultural portuguesa és la citada Diaris de Suro, una mostra comissariada per Elisa Ochoa, un diari visual d'obres inspirades en el suro, element molt lligat al paisatge de Catalunya i Portugal. S'inaugura demà al convent de Sant Agustí, i estarà oberta fins al 28.

Biblioteca Sagrada Família. Provença, 480. Inauguració avui a les 19.00 hores. Entrada lliure. Fins al dia 27. www.portugalconvida.net

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Marco Verratti se muestra sorprendido ante la versión ofrecida por la 'Gazzetta dello Sport' sobre su reunión con el PSG