El Periódico

Català de l'Any 2016

ÚLTIMA HORA La Policia Nacional registra el domicili de l'expresident Jordi Pujol

IMPULS AL COMERÇ

Obre la pista de gel de la plaça de Catalunya

El muntatge, més gran que el de l'any passat, hi serà fins al 6 de gener

PATRICIA CASTÁN / Barcelona

Divendres, 23 de novembre del 2012 - 09:59 CET

Exhibicions a la pista de gel de la plaça de Catalunya, en la seva presentació, ahir.

El teló ja s'ha aixecat a la pista de gel de la plaça de Catalunya que tornarà a animar les festes al centre de la ciutat. La novetat del 2012 és la seva ampliació, que la corona com la instal·lació de gel temporal més gran d'Europa. Els accessos i tancament exterior s'han millorat, fruit de l'experiència de l'any passat, que ha servit per afinar l'invent. S'estima que uns 500.000 curiosos i 90.000 patinadors disfrutaran de la iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç des d'aquest divendres (10.00 hores) fins al 6 de gener.

El nou muntatge de BarGelona té unes dimensions de 1.202 metres quadrats (1.072 a la pista d'adults i 130 a la de nens) i s'ubica en una gran carpa que ocupa uns 3.100 metres quadrats del centre de la plaça de Catalunya. És a dir, que la copa gairebé del tot. La cúpula semitransparent que la cobreix també ha guanyat amplitud per optimitzar la conservació del gel i aïllar-la millor en cas de mal temps. L'àrea d'espera per a patinadors (a la pista podran coincidir fins a 200), el perímetre per al públic que només la visiti i la zona de serveis i cafeteria també han crescut.

El que no ha canviat és la forma de funcionament, les entrades són per a mitja hora o una hora, a 7 i 9 euros respectivament (per la pujada de l'IVA), però les 10.000 botigues dels 16 eixos comercials aglutinats a la Fundació Barcelona Comerç distribuiran vals del 50% de descompte entre els clients.

La pista de gel, formalment oberta a partir d'aquest divendres, suposa l'arrencada de les festes de Nadal a Barcelona, que ahir es van rematar amb l'encesa de llums a mitja tarda, i amb la celebració de la Shopping Night o nit de botigues i serveis al passeig de Gràcia, amb comerços oberts i degustacions fins a la 1.00 de la matinada.

Barça y Madrid afrontan una jornada de máxima presión con el liderato en juego