El Periódico

PROJECTE SOCIAL

Un miler de voluntaris pentinen els carrers de Barcelona per comptar les persones sense sostre

La iniciativa té com a objectiu sensibilitzar i ajudar a afinar polítiques públiques

Arrels busca 500 voluntaris per sortir les nits del 6, el 7 i el 8 de juny a parlar amb les persones que dormen al ras

Mapa en mà 1.000 voluntaris han recorregut aquesta nit la ciutat de Barcelona.

Mapa en mà 1.000 voluntaris han recorregut aquesta nit la ciutat de Barcelona.

EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dijous, 18 de maig del 2017 - 08:13 CEST

Un total de 1.000 voluntaris han recorregut els carrers de Barcelona aquest dimecres a la nit per fer un recompte de les persones sense casa de la ciutat, organitzat per la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar (Xapsll), formada per l'ajuntament i les entitats. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania i ajudar a definir millor les polítiques públiques enfocades a aquest col·lectiu, el més exclòs.

Els voluntaris han recorregut els carrers de la ciutat en 256 equips dijous fins a les 2.00 hores, juntament amb més de 60 professionals d'entitats de la Xapsll i del Servei d'Inserció Social (SIS) de l'ajuntament.

Aquests professionals han rebut una formació específica durant les últimes setmanes per ser coordinadors de districtes i equips, que registraran les dades en una 'app' i també en plànols de paper.

La Xapsll va tancar dilluns les inscripcions del Recompte 2017 a l'arribar als 1.000 voluntaris, superant així la xifra requerida inicialment i l'aconseguida l'any passat.

Hi ha hagut 13 punts de trobada als districtes -amb dos a l'Eixample, Horta-Guinardó i Sant Martí-, en què els voluntaris han rebut una formació abans del recompte, que també comptabilitzarà les persones que s'allotgin en equipaments.

UNA ALTRA INICIATIVA

En paral·lel, les nits del 6, el 7 i el 8 de juny l'oenagé Arrels prepara una altra sortida nocturna per a la qual busquen 500 voluntaris que ajudin a fer entrevistes a persones que dormen al ras per conèixer millor els seus perfils.

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Su primer agente, Horacio Gaggioli, revela que su llegada al Barça solo se debió a "las circunstancias de la vida"