El Periódico

Maresme / NOVA connexió entre indústria i universitat

Mataró incorpora un centre de negocis al parc científic

Empreses d'alta tecnologia conviuran amb la investigació dels universitaris

FEDE CEDÓ
MATARÓ

Dimecres, 4 de novembre del 2009

Un gran parc tecnològic per investigar i innovar al Maresme. És el que serà a partir del primer semestre del 2010 el TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM), que en els seus 100.000 m2 aglutinarà el centre tecnològic Cetemmsa, les dues escoles universitàries locals (Maresme i Politècnica Mataró), la futura Facultat d’Infermeria tutelada per la Pompeu Fabra, un viver d’empreses i un gran nombre de companyies que basen la seva activitat en el coneixement, que ja han mostrat el seu interès a assentar-se a Mataró una vegada construït el parc.

Dins del TecnoCampus s’ubicarà el Centre de Negocis El Rengle, un d’aquests edificis que ja es divisen al litoral marítim sud de la ciutat. El centre empresarial tindrà capacitat per a unes 70 firmes, i està considerat el complement ideal per al parc científic.

L’edifici del Rengle ocuparà 30.000 m2 en una construcció singular de quatre plantes elevades i dues més subterrànies. La seva disposició generarà un espai d’ús privat a la segona planta, destinat a la relació entre les diverses activitats que hi confluiran, una zona oberta i enjardinada amb vistes al mar i a la muntanya.

En el projecte s’ha previst l’ordenació de diferents zones, que permetran a les empreses disposar de l’espai que necessitin. Hi haurà locals des de 50 fins a 1.800 metres quadrats. Les dues plantes del subterrani disposaran de 325 places d’aparcament. Tots els espais es comercialitzaran en règim de venda o lloguer.

Les infraestructures de la zona litoral El Rengle destaquen per la seva innovadora climatització. Els edificis es connectaran a la xarxa centralitzada de distribució de calor i fred obtingut a partir de l’aprofitament de l’excedent d’energia generada per les plantes depuradores i de gestió de residus de Mataró.

De moment, ja són 10 les firmes interessades a instal·lar-se al parc. Unes indústries que, segons la regidora d’Innovació de Mataró, Alícia Romero, «estan molt interessades a entrar en contacte amb el món universitari». Al desembre s’obrirà el concurs per adjudicar els espais a les empreses.

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Su primer agente, Horacio Gaggioli, revela que su llegada al Barça solo se debió a "las circunstancias de la vida"