El Periódico

El jutge suspèn el desnonament de la masia de la Verneda, afectada pel pla de Prim

Els veïns presenten projectes per a l'edifici de Can Riera

HELENA LÓPEZ / Barcelona

Dijous, 31 de gener del 2013 - 09:05 CET

La masia de Can Riera afectada.

Arantxa Morán, presidenta de l'associació Apropat, formada per veïns de Sant Andreu i Sant Martí preocupats per la protecció del patrimoni històric, no té cap dubte que Can Riera ofereix "moltes possibilitats". "Tenim clar que ha de ser un equipament per al barri. Ara s'ha de decidir quin i com", manté l'activista. Aquest "ara" no és només una manera de parlar. El moment és ara, que el jutge ha acceptat el recurs de la defensa de Diego i Isabel, els actuals veïns de Can Riera, l'última masia dreta al barri obrer, suspenent l'ordre de desnonament prevista per demà.

La feina dels activistes d'Apropat durant les últimes setmanes ha estat intensa. Malgrat no perdre l'esperança que el llançament se suspengués, com finalment ha passat, havien de documentar tot el que hi havia a la casa, aixecada al segle XVI.

Per Eduard Milan, activista d'Apropat, és imprescindible que el municipi reconegui que Can Riera és un bé cultural d'interès local. "La masia està més oblidada que abandonada", subratlla Milan, que dóna un toc d'atenció a l'Administració pel desinterès mostrat sempre en l'afer.

>> Llegiu la informació completa sobre Can Riera a e-Periódico.

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Su primer agente, Horacio Gaggioli, revela que su llegada al Barça solo se debió a "las circunstancias de la vida"