El Periódico

reivindICació ciutadana per un incompliment municipal

Els pares de tres guarderies parades exigeixen alternatives

260 nens tenien plaça assignada en centres que no estaran a punt aquest curs

HELENA LÓPEZ
BARCELONA

Dijous, 20 d'octubre del 2011

Solar del carrer de Jaén, a Gràcia, on hi havia prevista l'obertura d'una guarderia municipal el gener del 2012, un termini que no es complirà.

Les 260 famílies amb plaça assignada en alguna de les tres guarderies municipals que haurien d'obrir durant aquest curs i no ho faran, per un motiu o un altre -dues a Gràcia i una a Sant Martí-, s'han començat a organitzar per exigir alternatives. No es conformen donant per bona l'única resposta que han rebut per part de l'ajuntament: una carta segellada el 14 de setembre en què se'ls informava que l'escola en la qual havien obtingut plaça per als seus fills no estaria a punt al gener, com estava previst. Sense cap explicació. Sense cap solució.

Matías Grífol, advocat de les famílies, va apuntar ahir que en breu entregaran a l'ajuntament una instància en la qual li ofereixen diverses idees sobre com afrontar la situació. Una és concertar places en escoles privades per a aquests 260 nens, que ja calculaven que a principis del 2012 estarien escolaritzats. Una altra, que instal·lin barracons provisions al solar on està projectada l'escola, en el cas de la del carrer de Jaén, a Gràcia. I, en última instància, que els donin una indemnització econòmica, pels diners que hauran d'invertir en cangurs o escoles privades.

Eva Rodríguez, portaveu dels afectats, destaca que entre les famílies hi ha situacions molt diverses. «Hi ha famílies en situacions desesperades. Famílies amb bessons, que no tenen una xarxa familiar al darrere que les ajudi, etcètera», destaca la mare.

Al marge de les solucions provisionals per a aquest mateix curs, els pares exigeixen també una «promesa en ferm» del govern municipal que aquests col·legis estaran a punt el curs que ve. Fonts municipals asseguren que el retard es deu a «la mala gestió del govern anterior» i que els tres col·legis previstos es faran aviat. Sobre les solucions provisionals, asseguren que s'ho estudiaran «cas per cas».

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Su primer agente, Horacio Gaggioli, revela que su llegada al Barça solo se debió a "las circunstancias de la vida"