El Periódico

Dissabte, 13 d'abril del 2013

No és política, encara que ho sembli. És una festa medieval amb pirates i corsaris, cavallers, dames, balls, tallers, cercaviles, mercat, música, contes, teatre i gastronomia. És la Festa Medieval Sant Jordi, un esdeveniment que celebra aquest cap de setmana a Badalona la 15a edició i que aquest any recordarà els atacs pirates de l'edat mitjana. Amb el lema Pirates a Badalona, la festa d'aquest any centra bona part de les seves activitats -que es fan a la plaça de la Baixadeta, la platja dels Pescadors i el centre cultural Can Canyadó, situat al carrer de Pompeu Fabra, s/n- en els atacs corsaris que van terroritzar els badalonins del segle XVI.

El programa té diversos plats forts. Un és el mercat medieval, que ocuparà la plaça de la Baixadeta durant tot el cap de setmana. L'altre és el que, al llarg del dia d'avui, escenificarà les incursions pirates del passat amb un espectacle teatral a la platja dels Pescadors (10.30 h), una cercavila que representarà la fugida dels vilatans, pescadors i pagesos (del passeig Marítim a Can Canyadó. 11.00 a 12.00 h) i una nit pirata a la plaça de la Baixadeta amb espectacle pirotècnic (20.30 h), danses del ventre (21.30 h) i la música de Clan Suricato, Martinny's, Slap i Lolo Cuéntame (22.00 a 0.30 h).

Diumenge hi haurà danses (11.00 h), torneig (12.00 h), més danses (17.00 h) i música del grup Trifoll (19.00 h) a la plaça de la Baixadeta. I a Can Canyadó, tallers matinals, dinar solidaria (14.00 h) i tarda de contes i música.

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Marco Verratti ha enviado un mensaje claro al Barcelona, después de haber reafirmado su deseo de dejar el PSG