El Periódico

INICIATIVA PER RECAPTAR FONS A SANTS-MONTJUÏC

Castells supervendes

El calendari eròtic i solidari dels Castellers del Poble-sec ja ha esgotat la primera edició

Conrad Son firma els nus de la colla

PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

Dijous, 15 de desembre del 2011

  • Primavera 8 Imatges que il·lustren els mesos d'abril i maig.

  • Posat 8 Els Castellers del Poble-sec simulen aixecar un pilar, a la imatge de juliol del calendari.

  • Posat 8 Els Castellers del Poble-sec simulen aixecar un pilar, a la imatge de juliol del calendari.

Els temps del destape queden llunyans, però la nuesa continua fent miracles en matèria de màrqueting. Si a l'ham de pits i culs s'hi suma un fi solidari, i a sobre un component artístic tan nostrat com els castells, l'aritmètica no falla: supervendes segur. Així ha passat amb la destapada iniciativa de la Colla de Castellers del Poble-sec, que apareix nua en un calendari que ja va despertar expectació en la seva presentació i del qual s'ha esgotat la primera edició de 2.000 exemplars.

¿És un calendari més? No. Perquè el firma el director de cine porno Conrad Son, que ha sabut combinar l'estètica corporal amb les construccions castelleres del grup. I encara que d'almanacs eròtics n'hi ha molts, pocs són tan desinhibits i curvilinis com aquest. Amb la gràcia afegida que resulta més natural que sensual.

Pistes sobre els models: hi van participar 35 dels més de 120 integrants del grup. No per càsting, sinó per voluntat. «Tenim un caràcter canalla i sabíem que amb mitges tintes no valia la pena», explica Quim Pérez. «Conrad tenia clar que per ser eròtic s'havia de veure mamella», il·lustra Armando Toledo, amb dos anys en aquesta colla que ja ha complert els 13. Tots dos coincideixen que només hi va haver «cinc minuts de vergonya» i després tot va ser molt espontani.

El posat va durar poc més de cinc hores i el repertori il·lustra generosament el 2012, del simbolisme de Sant Jordi a l'abril, a les al·lusions al Molino, la cultura catalana i el seu barri, on viu fins i tot Son. Van distribuir el calendari, a uns 5 euros, en 49 punts de vendes (www.calendaribandarra.cat), inclòs el centre de Barcelona, i el fenomen no es va fer esperar.

La segona edició els portarà la tranquil·litat econòmica, després que les retallades també els deixessin a ells sense subvenció.

Vegeu fotogaleria del calendari a

http://www.e-periodico.cat

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

El filial regresa a la División de Plata dos años después de perder la categoría