El Periódico

Barcelona té 74 projectes hotelers amb llum verda tot i la suspensió de llicències

La prohibició d'obrir nous allotjaments ha tombat 33 plans d'establiments

Barcelona té 74 projectes hotelers amb llum verda tot i la suspensió de llicències

DANNY CAMINAL

PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

Divendres, 17 de febrer del 2017 - 17:58 CET

El ritme d'obertures d'hotels difícilment decaurà a Barcelona durant els pròxims anys malgrat la suspensió de noves autoritzacions a bona part de la ciutat que suposa el pla especial urbanístic d'allotjament turístic (PEUAT) aprovat recentment per l'ajuntament. Fins a 74 projectes hotelers han superat el bloqueig temporal de l'activitat a tot Barcelona dictat per l'alcaldessa Ada Colau el juliol del 2015 i consolidat en àmplies zones amb l'aprovació del PEUAT. A l'altra banda, 33 hotels s'han vist cancel·lats per la normativa impulsada per frenar la proliferació d'allotjaments turístics de tota mena, segons les dades definitives de l'ajuntament.   

Dels 74 que segueixen endavant, 51 han sigut autoritzats perquè comptaven amb llicència d'obres o comunicats previs a la suspensió del juliol del 2015, 19 perquè comptaven amb drets adquirits (certificat o altres) i quatre perquè complien amb el document d'aprovació inicial, fet que els ha permès continuar amb la tramitació tot i que inicialment es van veure afectats per la suspensió.

Pel que fa als 33 projectes que no han pogut prosperar, 17 van ser presentats després de la suspensió i 16 no tenien cap dret adquirit quan va entrar en vigor la suspensió.

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Marco Verratti se muestra sorprendido ante la versión ofrecida por la 'Gazzetta dello Sport' sobre su reunión con el PSG