El Periódico

Català de l'Any 2016

ÚLTIMA HORA La Policia Nacional registra el domicili de l'expresident Jordi Pujol

TRANSPORT URBÀ

Barcelona estrena un sistema de lloguer compartit de motos elèctriques sense estacions

L'usuari demanarà el recorregut o el temps d'ús que desitgi mitjançant el mòbil

EL PERIÓDICO / Barcelona

Dimecres, 8 de maig del 2013 - 16:49 CEST

Un nou sistema de lloguer compartit de motos elèctriques anomenat Motit ha entrat en funcionament aquesta setmana a Barcelona, i funciona sense estacions fixes de recollida i devolució, ja que l'usuari fa el trajecte que hagi sol·licitat, aparca al carrer al punt de destí i un altre client inicia un nou trajecte. Ha estat presentat aquest dimecres per l'alcalde, Xavier Trias, el quart tinent d'alcalde i titular d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i el president de Going Green --empresa responsable de Motit--, Gonzalo Alonso.

Les motos funcionen sense claus --s'activen amb el mòbil intel·ligent--, són 100% elèctriques, tenen una pantalla de set polzades amb navegador, i es poden reservar per a un trajecte determinat a un preu de 0,4 euros el quilòmetre --una distància mitjana de quatre costaria 1,9 euros--; per 5 euros l'hora; una tarifa plana per a un mateix desplaçament periòdic --anar a la feina, per exemple--, i per a rutes turístiques predeterminades.

El sistema ha arrencat amb 50 motos de flota i, de moment, la recollida i la devolució de vehicles s'ha de fer en set àrees delimitades de la ciutat d'uns 400 metres quadrats cada una: la plaça Francesc Macià; l'estació de Sants; el parc de la Ciutadella; la Sagrada Família; Glòries; la intersecció dels carrers Aragó i Urgell, i la de Rosselló amb Bruc.

Alonso ha assenyalat que l'objectiu de Going Green és arribar a posar en circulació 300 motos a finals d'any, 500 el que ve, i anar creixent a partir de llavors en funció de la demanda. Creu que la ciutat pot assumir 2.500 motos Motit --n'hi ha 300.000 de privades en circulació--, i el seu objectiu és que s'usin vuit vegades al dia.

Barça y Madrid afrontan una jornada de máxima presión con el liderato en juego