El Periódico

CONSTRUCCIÓ POLIVALENT EN UN BARRI DE SANT MARTÍ

El Poblenou guanyarà un gran equipament a la seva rambla

El nou complex unirà una escola, un casal de barri i un aparcament

HELENA LÓPEZ
BARCELONA

Dimarts, 22 de febrer del 2011

Imatge virtual del futur equipament de la rambla del Poblenou.

La falta d'equipaments que els veïns del Poblenou fa anys que denuncien podria tenir els dies comptats. L'última Comissió de Govern de l'A­juntament de Barcelona va aprovar fa uns dies la construcció d'un me­gaequipament a la rambla vertebral d'aquest barri de Sant Martí que ­inclou una escola, un casal i un gran aparcament subterrani. Tres en un.

Aquest ambiciós projecte, que està previst que es construeixi a la rambla del Poblenou, 128-130, tindrà un cost aproximat de 16,4 milions d'euros i una previsió d'execució de 15 mesos, com sempre, a partir del moment en què comencin les obres.

Segons el projecte que s'ha aprovat, el ­casal de barri tindrà una superfície de 779 metres quadrats, situats a la planta baixa d'aquest nou complex ciutadà. Comptarà amb una sala polivalent, a més a més d'espais d'adminis­tració, aules de tallers i d'informà­tica i sales de reunions connectades amb una envejable terrassa, també pensada per tenir múltiples usos.

EXTERIOR I INTERIOR / 6.323 metres ­quadrats més d'aquest ampli complex estaran ocupats per la nova ­escola d'educació infantil i pri­mària, dels quals 3.255 són interiors i 3.068, exteriors. L'accés a aquest centre es farà a través d'un vestíbul des del carrer de Sant Joan de Malta. La coberta del col·legi, per la seva part, s'habilitarà com a «espai de coneixements del medi natural i la sostenibilitat», una tendència en voga en els col·legis de nova creació.

NOUS HORTS URBANS / El coneixement del medi natural es farà a través d'uns horts urbans prefabricats en què els nens aprendran -entre moltes altres coses- que un tomàquet no neix per generació espontània al fons del supermercat. Al costat d'aquests petits paradisos de camp a la ciutat, també es construiran uns banys i un petit magatzem.

Per acabar, està previst que l'aparcament subterrani tingui una ­capacitat de 250 places per a cotxes, a més d'espais reservats per a motos i bicicletes.

Des de l'associació de veïns del barri celebren la construcció de l'escola -una vella reivindicació, ja que el districte de Sant Martí s'emporta la palma pel que fa a barracons i pel que fa a la falta de places escolars- i de l'aparcament. «Si serveix per alliberar una mica els carrers de cotxes, benvingut sigui», apunta Xavier ­Pejenaute, president de l'associació de veïns, encara que posen en dubte la necessitat del casal. «En poc temps s'han obert diversos ­casals al barri, a la mateixa rambla del Poblenou. Potser seria millor aprofitar aquest espai per crear un equipament que sigui més necessari, com l'escola de música que fa temps que demanem», reivindica Pejenaute.

Platges de Barcelona als anys 80
Envia'ns fotos
de la Barcelona
preolímpica
Busquem imatges de com eren Montjuïc, la platja, El Prat o l'actual Vila Olímpica.
ENVIA'NS LA TEVA FOTO

Su primer agente, Horacio Gaggioli, revela que su llegada al Barça solo se debió a "las circunstancias de la vida"