El Periódico

DESENLLAÇ TRÀGIC en UNA ZONA VERDa DE L'HOSPITALET

Un dels desnonats del barri del Gornal es penja en un parc

La víctima ocupava un dels pisos de protecció buits d'Adigsa des del febrer

DAVID PLACER
L'HOSPITALET

Divendres, 12 de novembre del 2010

L'arbre jove, al centre, amb una branca trencada, al parc de l'Hospitalet on va morir l'home, ahir.

Un home de 45 anys que patia depressió, malalt i en atur es va treure la vida ahir en un parc del carrer Juan de Juanes al barri del Gornal a l'Hospitalet. M. P., que vivia amb la seva dona i una filla de 14 anys, havia rebut dijous una demanda judicial per l'ocupació il·legal que mantenia des de fa nou mesos en un pis protegit d'Adigsa, l'empresa pública de la Generalitat, que havia quedat buit.

L'home es va penjar en un parc a les 17.00 hores, segons van confirmar els seus familiars, i va deixar una carta de comiat que estan analitzant els Mossos d'Esquadra. La seva dona, Eva V., de 37 anys, va assegurar a aquest diari que estava convençuda que el seu marit es va suïcidar perquè sabia que els anaven a desallotjar. «És molt trist que ens hagi passat aquesta desgràcia només per una vivenda», va dir la dona, que s'enfrontarà a un judici per ocupació il·legal el 21 de desembre i que tem quedar-se al carrer.

Adigsa reclama a la família el pagament de 9.000 euros per haver entrat «d'una puntada» al pis, un mètode molt utilitzat en una zona amb desenes de vivendes oficials buides. Aquests dies l'empresa ha enviat moltes demandes de desallotjament a les famílies, algunes de les quals han hagut de marxar per ordre judicial, segons van explicar els veïns. Les desenes d'ocupants il·legals estan a l'espera de judicis i, amb ells, temen un desallotjament segur.

Ahir, els caps dels serveis socials de l'Ajuntament de l'Hospitalet van anar a casa dels familiars a oferir el seu suport. «Han arribat una mica tard», els va dir una cunyada que havia intentat tramitar un pis protegit per a la família.

HABITACIÓ COM A PIS / L'home era electricista, però estava sense feina des de feia uns quants anys. Com la seva dona, cobrava 400 euros d'ajuda. Abans d'ocupar el pis, la família vivia en una habitació en un pis compartit amb altres famílies al Poble-sec. «Al matí va anar a visitar la seva mare. Ella el va notar una mica estrany, però mai s'hauria imaginat que podia ser capaç de fer una cosa així», va dir una familiar.

L'home, amb la seva dona i la seva filla, estava acostumat a fer tota la vida a l'habitació que compartien al Poble-sec, tant que a l'arribar a la vivenda ocupada del Gornal seguien menjant i sopant a l'habitació. «És el costum», responia als seus familiars quan el reclamaven per no fer servir el menjador. La família va aconseguir donar d'alta els serveis d'aigua, llum i gas tot i no tenir un contracte de lloguer legal. Des d'aquell moment la seva vida va millorar de forma substancial. «Ja se sentien com una familiar normal», va dir un familiar.

El +

La baja de Suárez dibujará un ataque nuevo en el equipo que este sábado se mide al Alavés