La desgràcia d'Alexis

El jugador del Barça taca un notable partit amb un error que va resultar decisiu

2
Es llegeix en minuts
EDU SOTOS
BELO HORIZONTE

Ningú podrà retreure-li res a Xile. Fidel al seu estil combatiu i guerriller, la Roja sud-americana va estar a punt de deixar fora el Brasil, la pentacampiona poderosa que es va moure al caire de l'abisme durant molt temps. Molta part de culpa la va tenir Alexis Sánchez, que va completar un notable partit fins a la tanda de penals. El seu llançament el va aturar Júlio César, que va celebrar el triomf entre llàgrimes. Xile se'n va anar al carrer i Brasil va somriure com mai.

Hi ha partits que marquen la trajectòria de les seleccions en un Mundial. Brasil, l'amfitriona, es va veure davant un duel transcendental. Va patir per a tombar Xile, un exemple de punt d'honor, orgull i entrega, que va acariciar la victòria durant la pròrroga. Xile no s'arruga mai. Sempre lluita i corre sense parar. I Brasil va patir aquest esperit. Fins a tal punt que va haver de recórrer a la tanda de penals per no dir adéu al seu Mundial, cosa que hauria suposat un cataclisme al país organitzador. L'adéu va estar molt a prop. «En els penals pot passar qualsevol cosa. Ens han tocat els rivals més difícils, a la primera fase i a vuitens. Ens en anem amb el cap molt alt. Hem tingut ocasions per liquidar el pas als quarts, però les hem fallat. ¡Sentíem que podíem guanyar, hi hem estat tan a prop! Molts companys han acabat lesionats, destrossats. És una llàstima. Estimem molt aquesta samarreta però al final no ha pogut ser», va dir Claudio Bravo, el nou porter del Barça.

Tenia raó el porter. Medel, per exemple, va acabar jugant amb molts problemes. Va patir com ningú, en un clar exemple del sacrifici que sempre ha distingit el conjunt xilè. Els penals, sempre capritxosos, potser injustos, van acabar premiant els brasilers, que van ser més eficaços.

Notícies relacionades

Pal de Jara

Un home va ser el gran damnificat de la derrota xilena. El defensa Gonzalo Jara, del Nottingham Forest, es va marcar en pròpia porta el gol brasiler celebrat per David Luiz i després va fallar el penal definitiu que va donar el pas als quarts a la canarinha. Jara va fallar el cinquè llançament xilè i el Brasil es va colar als quarts (3-2 als penals) amb una fortuna segellada pel gol de Neymar. Abans, Alexis va firmar el gol de l'empat (1-1) en un partit igualadíssim i tens que hauria pogut tenir el punt culminant en el xut al pal de Pinilla, a l'últim instant de la pròrroga. El jugador del Cagliari no va tenir punteria. La fusta es va interposar en el camí de la combativa Xile, que va ser eliminada de la manera més cruel per un Brasil que continua viu.