GP D'ITÀLIA DE F-1

Hamilton supera a Monza el rècord de 'poles' de Schumacher

El pilot anglès liderarà la graella per 69a vegada en la seva carrera i a casa de Ferrari

jmexposito39918285 mercedes driver lewis hamilton of britain steers his car dur170902192818

jmexposito39918285 mercedes driver lewis hamilton of britain steers his car dur170902192818 / Luca Bruno

1
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez / Monza (Enviat especial)

És el millor classificador de la història, els seus números ho diuen tot. Lewis Hamilton va aconseguir la 'pole' número 69 de la seva carrera, una més que el mític rècord de Michael Schumacher, i ho va fer amb un espectacle, en una proverbial volta a l’últim instant sota la pluja, en un gir només per a valents que va relegar a la setena posició el seu gran rival al títol, Sebastian Vettel. Hamilton va donar un cop d’efecte a casa de Ferrari, el cap de setmana que celebren 70 anys d’història. Tot se li ha posat de cara per guanyar aquest GP d’Itàlia i recuperar el liderat del Mundial.

L’accident de Romain Grosjean per aquaplàning en plena recta de meta va propiciar una bandera vermella i la suspensió de la classificació fins que la pluja no va remetre. Es va haver d’esperar dues hores i mitja per a la represa de la classificació, encara amb asfalt mullat però ja sense els bassals que posaven en perill la seguretat. Fernando Alonso i Carlos Sainz, 13è i 15è, van guardar motor sense arriscar sabent que de totes maneres sortirien últims de la graella per sanció pel canvi de motor.

Naufragi de Vettel

Notícies relacionades

Després d’un moment de treva a la Q-1 i la Q-2, va tornar a ploure a la Q-3, on tan sols una estratosfèrica volta de Hamilton va poder amb els sempre ràpids en pluja Red Bull. El millor per a Hamilton no va ser la pole, sinó que els Ferrari no es van adaptar a les condicions canviants de la pluja i Kimi Raikkonen sortirà setè i Sebastian Vettel, vuitè. Arran de la sanció a Max Verstappen, el canadenc Lance Stroll (Williams) es converteix, amb 18 anys i 308 dies, en el pilot més jove que ocupa la primera línia.

«Ha sigut increïble, realment estic emocionat», va admetre Hamilton. «¡Uf, 69 'poles', no m’ho puc creure!», va dir el pilot anglès, que podria assaltar el liderat del Mundial si guanya la carrera, independentment del resultat de Vettel, que arrencarà setè per la sanció de Daniel Ricciardo.