EL GP D'HONGRIA

Alonso: "El meu millor regal seria un cotxe per fer 'poles'"

L'asturià sortirà setè a Hungaroring, mentre espera aquest cap de setmana notícies de Ferrari i Mercedes per al 2018

jmexposito39489799 mti104  mogyorod  hungary   29 07 2017   spanish driver fern170729171159

jmexposito39489799 mti104 mogyorod hungary 29 07 2017 spanish driver fern170729171159 / Zoltan Mathe

3
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Diuen que demà compleix el termini perquè Sebastian Vettel executi el precontracte que aquest hivern va firmar amb Mercedes. Ho diu La Gazzetta dello Sport, que en l’esfera de la informació de Ferrari s’equivoca poc. «Vettel és la clau en el moviment de seients», diu Christian Honer, el director de Red Bull, que veu els toros des de la barrera perquè té els seus pilots, Daniel Ricciardo i Max Verstappen, lligats i ben lligats.

Ultimàtum a Vettel

Si Vettel se’n va a Mercedes per formar parella amb Lewis Hamilton, Ferrari tornaria a comptar amb Fernando Alonso, potser amb Kimi Raikkonen com a company, o un altre pilot. Però Vettel no vol compartir garatge amb Hamilton, i ha demanat un any més a Ferrari, per anar-se’n a Mercedes el 2019, esperant que l’anglès, que compleix contracte llavors, aquell any vagi a Ferrari. «És una escuderia on tot pilot de F-1 vol anar en algun moment de la seva carrera», va dir aquesta setmana Hamilton. Vettel i Raikkonen acaben contracte aquesta temporada, però Sergio Marccione, president de la Scuderia, ja li ha dit a Vettel que «tres anys o cap». I l’alemany s’ha de decidir aquest cap de setmana.

Així que és possible que ni Vettel, ni Ferrari, ni Mercedes, ni Alonso esperin gaire més i aquesta nit en alguns dels restaurants de Budapest a la ribera del Danubi es configuri la graella de la pròxima temporada. Aquest podria ser un bon regal per a Alonso, que el dia que feia 36 anys va demostrar que està en forma amb la setena plaça. «Esperem que tingui altres regals. Hi ha coses que es mouen per darrere, aquest és el regal que vull, no una setena posició en una classificació. Són coses que es mouen de cara a l’any que ve, per lluitar per la pole, no per fer setens», va insistir l’asturià.

Sainz sortirà 9è

Alonso arrencarà setè 14 anys després d’aconseguir la segona pole de la seva carrera en aquest circuit, el 2003, en la seva primera victòria, tot joventut i ambició, com la que mou Carlos Sainz, capaç de colar-se a la Q-3 amb el seu ídol i de ser dues dècimes més ràpid que el seu company d’equip, Dannil Kvyat. «Ha sigut una volta molt bona per passar a la Q-3, era de les més difícils de l'any. És una de les meves millors voltes a la F-1», va explicar el madrileny, després de revelar els problemes de la jornada. «Ha sigut un dia molt difícil per entendre els pneumàtics, a vegades funcionaven i a vegades no i això et resta confiança».

Com millor els va als cotxes amb pitjor motor, com més revirat és un circuit, pitjor li va a Lewis Hamilton. Era realment difícil en un circuit favorable als Ferrari que l’anglès aconseguís la 68a pole i igualés el rècord històric de Michael Schumacher, però la realitat i les prediccions es van imposar. Vuit poles havia aconseguit Mercedes aquesta temporada, dues Ferrari, una a Mònaco. El xassís més llarg de Mercedes va permetre a les fletxes de plata passejar-se una setmana enrere per un traçat de revolts ràpids com Silverstone, però en els traçats ratoners es mou amb poca agilitat. I com va passar a Mònaco, els dos Ferrari van copar la primera línia.

'Pole' de Vettel en un mal dia de Hamilton

Notícies relacionades

Amb tot, no va ser el dia de Hamilton. Es va queixar durant tot el dia de vibracions als pneumàtics, però la realitat és que va fallar en el seu primer intent a l'anar-se'n llarg al revolt quatre, i va hipotecar el segon a l'intentar-ho sobre dues voltes. En la primera anava massa carregat de gasolina; en la segona es va quedar sense gomes al tercer sector, així que no només no va lluitar amb els Ferrari, si no que va finalitzar per darrere de Valtteri Bottas. «Han sigut molt ràpids durant el cap de setmana», va dir el finlandès sobre els monoplaces vermells. «Tenen el cotxe més ràpid aquí i ho ha fet tot bé. Aquest cap de setmana anem a contrapeu i hem de millorar en circuits com aquest», va afegir el finlandès.

Que Lewis Hamilton arrenqui quart perseguint el triomf és motiu d'esperança per veure espectacle a la sortida d'una carrera que sol deparar més moviment i acció del que es podia pensar en un traçat tan estret on sol ser tan difícil avançar. «Estem separats per un sol punt, així que és fàcil aventurar que el quedi al davant se n'anirà de vacances com a líder», avançava Vettel sobre el seu duel amb Hamilton.