Bottas es guanya la renovació

El pilot finlandès s'apunta la seva segona carrera de l'any per només mig segon davant de Vettel

jcarmengol39236456 mercedes driver valtteri bottas of finland takes a curve fol170709162333

jcarmengol39236456 mercedes driver valtteri bottas of finland takes a curve fol170709162333 / Darko Bandic

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Era el que se li demanava, que fes valer el poder de Mercedes quan Lewis Hamilton no pogués fer-ho, que restés punts als Ferrari quan el seu cap tingués problemes. I Valtteri Bottas comença a fer aquesta feina per a la qual se’l va fitxar. A Àustria va aconseguir la seva segona victòria de la temporada amb mig segon d’avantatge sobre Vettel, prou per minimitzar els danys de Hamilton (4t) en la lluita pel Mundial. És més, Bottas fins i tot es veu en la lluita per aquest títol. «Encara no hem arribat ni a mitja temporada, així que ara estic en la lluita», assegura el finlandès, a qui podrien oferir molt aviat la renovació del contracte que expira a finals d’any: «Sento que l’equip està amb mi».

El finlandès de poques paraules, que va abandonar l’hoquei sobre gel de petit al·lucinat per una carrera de karts, va fonamentar la seva victòria en una gran primera part de carrera. «He fet la sortida de la meva vida», va reconèixer, reaccionant a la llum dels semàfors en només 201 mil·lèsimes. «Segueixo pensant que s’ha avançat al semàfor», va mantenir al final de la carrera Sebastian Vettel, amb qui compartia la primera línia. Però no, Bottas no es va avançar i va arribar amb comoditat al primer revolt.

Va ser en el primer revolt on Daniil Kvyat es va passar de frenada i es va emportar Fernando Alonso i Max Verstappen. «Una pena, havíem sortit bé, havien tingut problemes Sainz i Verstappen, així que hem recuperat les dues posicions. Després m’han tocat», va explicar l’asturià sobre una acció que li va costar una sanció a Kvyat.

Era el moment perquè Sainz tornés a demostrar la superioritat sobre el seu company rus, però aquest cop els problemes de motor el van deixar fora de combat. «He tingut problemes de motor des de l’arrencada». Malgrat tot, estava a la zona de punts cap a mitja carrera, quan li van demanar que anés al box: «Una llàstima, es podien haver aconseguit punts, anava novè. És un cap de setmana per girar full», va afegir per finalitzar.

UNA FASE AVORRIDA

Notícies relacionades

Després dels incidents del primer revolt, la carrera va entrar en una fase tàctica, avorrida, gairebé sense avançaments, una fase que va servir per comprovar les dificultats de Hamilton per remuntar des de la vuitena plaça des d’on havia arrencat per sanció. Es va desfer dels Force India i del Hass de Romain Grosjean a la pista, mentre que en la parada a boxs va avançar Kimi Raikkonen, incapaç de frenar Hamilton o seguir el ritme de Vettel, i també d’aguantar la velocitat de Daniel Ricciardo, que va firmar el cinquè podi consecutiu. Si Bottas es va guanyar la renovació, Sergio Marccione, el president de Ferrari que va anar al circuit de Spielberg, es pensarà la renovació de Raikkonen. «Està compromès, però ha de treballar encara més. Hi ha dies en què sento que es pren les coses a la lleugera», va dir el capo de Maranello, que va afegir: «No hem parlat amb Red Bull sobre Verstappen ni estem interessats en Alonso».

La carrera va entrar en una espècie de letargia fins a les últimes 10 voltes, en què el Ferrari de Vettel anava molt millor amb el supertou que el Mercedes de Bottas, que a més patia per butllofes a les gomes. «Hi he estat molt a prop, he travessat la línia de meta a només mig segon de Valteri. M'he sentit molt còmode a la segona part de la carrera. Només necessitava una volta més», va dir Vettel, que ara té 20 punts d’avantatge sobre Hamilton. «Ha sigut una carrera molt divertida i en les últimes volta Lewis m'ha collat molt. Ha sigut una lluita neta», va dir Ricciardo després del seu cinquè podi consecutiu.